Homelink not working - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


2000-2005 Discuss your 2000-2005 Bonneville SE, SLE, and SSEi Please use General Chat for non-mechanical issues, and Performance and Brainstorming for improvements.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 06-09-2009, 10:43 AM   #1
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
goeppngr's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Milwaukee, WI
Posts: 59
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 2 Posts
goeppngr is on a distinguished road
Default Homelink not working

Yesterday I pulled out of the garage and closed the garage with my Homelink with no issues. Upon my return home, the homelink did not work. It seems like there is no power, as the LED did not light up (or the LED is not working). The only most recent thing I did was replace the LIM gasket, but after putting everything back together, homelink worked fine. I picked up groceries on the way home (as I noticed someone mentions a Splice Pack in the trunk??). I do recall hearing a small "beep" once or twice while driving home, a beep like if you switch from driver 1 to driver 2 on the driver settings.

I think my first step will be to check for power in the homelink module, is the module easy to remove?

Thanks!
goeppngr is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2009, 10:52 AM   #2
Senior Member
Posts like a Corvette
 
crunkfrunk's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Cleveland, OH
Posts: 1,389
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
crunkfrunk is on a distinguished road
Default

Its all contained in the upper console there, just pry that out of the car and you can get to it
crunkfrunk is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2009, 11:31 AM   #3
Senior Member
True Car Nut
 
Purplehazeir's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Arlington, WA
Posts: 7,979
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Purplehazeir is on a distinguished road
Default

Check the fuse first. It'* in the fuse block under the seat.
Purplehazeir is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2009, 01:33 PM   #4
DINOSAURUS BOOSTUS

Expert Gearhead
 
BillBoost37's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Enfield, CT
Posts: 41,391
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
BillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of light
Default

Along with checking the fuse, did you try the other buttons on it. In case one is gunked up or broken.
BillBoost37 is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2009, 02:02 PM   #5
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
goeppngr's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Milwaukee, WI
Posts: 59
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 2 Posts
goeppngr is on a distinguished road
Default

I did try the other buttons, no LED light. As for the fuse, I looked in the manual for which fuse it is connected to and did not see anything related to the Homelink, do you know what fuse it may coincide with?
goeppngr is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2009, 02:16 PM   #6
Senior Member
True Car Nut
 
Purplehazeir's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Arlington, WA
Posts: 7,979
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Purplehazeir is on a distinguished road
Default

The FSM shows the ALDL fuse at location #4
Purplehazeir is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2009, 02:30 PM   #7
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
goeppngr's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Milwaukee, WI
Posts: 59
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 2 Posts
goeppngr is on a distinguished road
Default

Cool, thanks for the fuse location...

I just returned from a quick look at it and was going to check the power and found the connector was disconnected...not sure how in the hell that would have happened...must have been a large pothole! I feel stupid, but oh well, it is fixed!
goeppngr is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2009, 02:31 PM   #8
Senior Member
True Car Nut
 
Purplehazeir's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Arlington, WA
Posts: 7,979
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Purplehazeir is on a distinguished road
Default

Nothing to feel stupid about anything. Sometimes you need someone who'* not close to the problem to see the solution. Glad you got it fixed!
Purplehazeir is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Homelink system dead I think skregal Everything Electrical & Electronic 4 03-24-2007 11:16 AM
Homelink Chinski Lounge 2 12-18-2006 01:51 PM
Homelink BillBoost37 Your Ride: GM Pictures & Videos 20 07-10-2006 05:02 PM
I screwed up Homelink Explr1 Everything Electrical & Electronic 1 04-06-2006 08:25 PM
PROGRAM HOMELINK? BLT 2000-2005 4 06-11-2004 07:54 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 01:14 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.