tranny problem - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


1992-1999 Series I L27 (1992-1994 SE,SLE, SSE) & Series II L36 (1995-1999 SE, SSE, SLE) and common problems for the Series I and II L67 (all supercharged models 92-99) Including Olds 88's, Olds LSS's and Buick Lesabres Please use General Chat for non-mechanical issues, and Performance and Brainstorming for improvements.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 06-20-2005, 09:25 PM   #1
Senior Member
Certified GM nut
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2002
Location: plattsburgh NY
Posts: 2,037
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
TJ'sblackbonne is on a distinguished road
Default tranny problem

today i started having a problem with what i believe is my tranny. I was driving and everything was fine the i went to go WOT and the car dogged down no power and like hit what was like a rev limiter at like 5000-5200. Then i let the gas out and gave it gas slow and got it into second gear. Now when it is warm it doesn this but if it is cold it is fine. Does anyone have any ideas. I am thinking tranny but i dunno.
TJ'sblackbonne is offline   Reply With Quote
Old 06-21-2005, 05:03 AM   #2
Senior Member
Posts like a Northstar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Ocean County, New Jersey
Posts: 541
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
asonofabeach69 is on a distinguished road
Default

Could be a decent amount of KR, especially if its hot outside. Just a thought.
asonofabeach69 is offline   Reply With Quote
Old 06-21-2005, 11:40 AM   #3
Senior Member
Certified GM nut
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2002
Location: plattsburgh NY
Posts: 2,037
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
TJ'sblackbonne is on a distinguished road
Default

nah it is either the tranny or pcm or something. Has anyone had a problem like this? It is only at wot when it is warm.
TJ'sblackbonne is offline   Reply With Quote
Old 06-21-2005, 05:56 PM   #4
Senior Member
Posts like a Northstar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Ocean County, New Jersey
Posts: 541
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
asonofabeach69 is on a distinguished road
Default

Hey sorry I didnt see where you put its kinda like a rev limiter, I posted real early in the morning But now that I read it during the day it kinda sounds like an interminent problem I have at WOT in 1st gear. The action of the RPM'* will act like I hit a rev limiter at 4000 and at 5000 but it will shift into second fine. kinda weird.
asonofabeach69 is offline   Reply With Quote
Old 06-21-2005, 06:51 PM   #5
Senior Member
Posts like a 4 Banger
 
Join Date: Jun 2005
Location: Ohio
Posts: 125
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
markviiisvt4 is on a distinguished road
Default

i just picked mine up from the dealer for trans problems (AT least i thought) turns out the ABS computer was sending the ecm some bad singnals (due to diffrent sized tires) and making it seem like a lot of things wrong that you would think where unrelated. My tech said a bad abs computer or somthing wrong with the abs can give alkinds of false symptoms including but not limited to bad MASS air flow sensor bad TCC messes with your cruise ride control HUD all kinds of crap i pulled the 5B fuse out of mine till i get tires on it o yeah it was also causing my breaks to lok itermitently
markviiisvt4 is offline   Reply With Quote
Old 06-21-2005, 07:24 PM   #6
Senior Member
Certified GM nut
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2002
Location: plattsburgh NY
Posts: 2,037
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
TJ'sblackbonne is on a distinguished road
Default

i dunno i was driving it today and now it even stalls at red lights. I have no clue what is wrong. Someone said maybe TPS sensor or something
TJ'sblackbonne is offline   Reply With Quote
Old 06-21-2005, 07:45 PM   #7
Senior Member
Posts like a Northstar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Ocean County, New Jersey
Posts: 541
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
asonofabeach69 is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by markviiisvt4
i just picked mine up from the dealer for trans problems (AT least i thought) turns out the ABS computer was sending the ecm some bad singnals (due to diffrent sized tires) and making it seem like a lot of things wrong that you would think where unrelated. My tech said a bad abs computer or somthing wrong with the abs can give alkinds of false symptoms including but not limited to bad MASS air flow sensor bad TCC messes with your cruise ride control HUD all kinds of crap i pulled the 5B fuse out of mine till i get tires on it o yeah it was also causing my breaks to lok itermitently
WOW, I thought it was only the OBD2 that was a royal pain in the a$$ like that But I guess it proves the point with these damn computer controlled cars, one thing goes wrong, it all goes wrong
asonofabeach69 is offline   Reply With Quote
Old 06-21-2005, 07:57 PM   #8
Senior Member
Posts like a 4 Banger
 
Join Date: Jun 2005
Location: Ohio
Posts: 125
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
markviiisvt4 is on a distinguished road
Default

ain't that the truth may car had diffrent size tires in it from the front to the rear so the rear wheels where reading faster then the fronts so the abs computer was telling the ecm the car was sliding so the ecam was holding the car in 3 gear opening the idle air control and crankin up the fuel to try to help pull out while in the mean time turning off the cruise computer comand ride and eliminating readings from the o2 sensor it also locked up the breaks when i hit the peddle twice in a row all from diffrent size tires now aint that some ****
markviiisvt4 is offline   Reply With Quote
Old 06-21-2005, 08:00 PM   #9
Senior Member
Posts like a 4 Banger
 
Join Date: Jun 2005
Location: Ohio
Posts: 125
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
markviiisvt4 is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by TJ'sblackbonne
i dunno i was driving it today and now it even stalls at red lights. I have no clue what is wrong. Someone said maybe TPS sensor or something
yeah tps sounds like a good bet O2 would be my next guess
markviiisvt4 is offline   Reply With Quote
Old 06-21-2005, 08:06 PM   #10
Senior Member
Certified GM nut
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2002
Location: plattsburgh NY
Posts: 2,037
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
TJ'sblackbonne is on a distinguished road
Default

yea i am going to have my uncle put it on the computer tomorrow but it has to be warm when he does it but yet again no lights are coming on so i dont think it will show what is wrong
TJ'sblackbonne is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
95 Tranny probs--Tranny guy says common problem? birchymm 1992-1999 5 02-16-2006 05:48 PM
Tranny swap to manny tranny BonEvilSSEi 1992-1999 2 05-24-2004 01:04 AM
Tranny cooler? and other tranny questions............ killer_cr80r Lounge 1 05-12-2004 10:01 PM
Tranny clunk and tranny slippage nething to worry about look killer_cr80r Lounge 4 04-20-2004 01:00 PM
Please read. Tranny problems with a newer tranny? bonnie94ssei General GM Chat 7 11-03-2003 02:44 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 11:50 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.