Starting problems and some issues Help - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


1992-1999 Series I L27 (1992-1994 SE,SLE, SSE) & Series II L36 (1995-1999 SE, SSE, SLE) and common problems for the Series I and II L67 (all supercharged models 92-99) Including Olds 88's, Olds LSS's and Buick Lesabres Please use General Chat for non-mechanical issues, and Performance and Brainstorming for improvements.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 11-24-2007, 07:28 PM   #1
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2007
Location: Puerto Rico (Isabela)
Posts: 65
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
EL_Master is on a distinguished road
Default Starting problems and some issues Help

Hi all hope you are doing ok. I have a big major problem with my bonneville ,i own a 92 Pontiac Bonneville Se with the console shift. I am having issues starting the car i had replace the ignition switch with a newer one cause i thaw that was causing my problem.Here is the problem when i turn the key on and move it to start possition the engine crank and sometimes the engine start running and i can use the car and everithing is well for now buth sudenly the car shuts off and wont start again it cranks buth nothing happends i had check the fuel pressure its ok whe the engine is on and when its off, when i buy the car i notice they change spark plugs wires, ignition coils and maybe spark plugs i havent check them, heres a nother thing i notice about when i turn the engine on and its running fine i notice the service engine soon light is on and when the engine shuts off the service engine light goes off and when i tried to start the engine on the service engine light has to be on so i can start the engine again. I was thinking a few days ago to check the computer that is in the passenger floor under neath its like a box with tree connectors that i think is the ECM i just start making some testing disconecting the plugs and starting the engine , i have manage to turn the engine a few times buth because it dont have the tree connectors plug in i doesnt stay on to much, the fuel pump is ok it sounds when u turn the key, I had make a further test i disarm the computer and i have found a chip inside of it that unplugs and it can be take away, i just notice something new when i disconnect that chip the engine light turn on and mi radiator fans start to funtion as they supose to work buth when i try to star the engine it cranks buth it does not start because the chip is not connect ,i notice that the problem is on that computer because when i plug the chip back the engine light goes off buth whe i start playing with the chip around pressing it makes contact,the engine light comes on and i can star the engine on if i play with it is there anythign any advise tha could help me out if i have to buy a new computer cause i know the problem mith be there thanks in advance and excuse mi writing i know english buth i am from Puerto Rico i dont have to much practice thanks :lol
EL_Master is offline   Reply With Quote
Old 11-24-2007, 07:36 PM   #2
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2007
Location: Puerto Rico (Isabela)
Posts: 65
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
EL_Master is on a distinguished road
Default

and another thing when they tried to put the OBD scanner the computer doesn't comunicate with the OBD scanner they put like 5 each diferents scanner on the car to retrive Codes For problems and nthing thanks in advance again
EL_Master is offline   Reply With Quote
Old 11-24-2007, 07:55 PM   #3
Junior Member
Posts like a Ricer Type-R
 
Join Date: Nov 2007
Location: Minneapolis, MN
Posts: 19
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Sport The War is on a distinguished road
Default

sounds like you need to get your key programmed to the ECM. does a security light come on when it shuts off? you might want to try there.
Sport The War is offline   Reply With Quote
Old 11-24-2007, 08:33 PM   #4
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2007
Location: Puerto Rico (Isabela)
Posts: 65
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
EL_Master is on a distinguished road
Default

nope the light stays off its in the computer the chip inside the computer underneath the passengers floor i kind of play with tha chip push it a little and it makes like some conttac and the service engine soon ligh comes on and then i can turn the engine on
EL_Master is offline   Reply With Quote
Old 11-24-2007, 08:40 PM   #5
Junior Member
 
Join Date: Aug 2005
Location: North of Buffalo, NY *** NEBF '05, '06, '07 *** ***ONBF & NYBF 06; 07*** ***WCBF 06***
Posts: 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
singscountry1967 is on a distinguished road
Default

EL_Master...Hi and welcome to the club!

Please go back through your posts and add punctuation (periods, commas, etc.). You can edit your original post using the Edit key in the upper right corner. Thanks!
Here'* a link to a notice explaining the need for punctuation http://www.bonnevilleclub.com/forum/...ic.php?t=73691
singscountry1967 is offline   Reply With Quote
Old 11-24-2007, 10:21 PM   #6
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2007
Location: Puerto Rico (Isabela)
Posts: 65
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
EL_Master is on a distinguished road
Default

Sorry for that any help plz i am driving crazy with this car ,i am starting to loose faith in this bonneville gosh thats shame cause i was starting to like this car so much for all the features the confort .... :(
EL_Master is offline   Reply With Quote
Old 11-24-2007, 10:35 PM   #7
PopaDopaDo
True Car Nut
 
popatim's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: NY
Posts: 4,957
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
popatim is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by EL_Master
nope the light stays off its in the computer the chip inside the computer underneath the passengers floor i kind of play with tha chip push it a little and it makes like some conttac and the service engine soon ligh comes on and then i can turn the engine on
I'm not familiar witht he 92 series but it looks like you've found the problem. Have you tried cleaning that?
popatim is offline   Reply With Quote
Old 11-25-2007, 09:45 PM   #8
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2007
Location: Puerto Rico (Isabela)
Posts: 65
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
EL_Master is on a distinguished road
Default

Plz can any one give me any advice if i buy the ECM it is supose to have that chip inside of it new plz any help regarding mi problem post on the begining :( or if any one had this experience or same problem thanks
EL_Master is offline   Reply With Quote
Old 11-25-2007, 10:00 PM   #9
Senior Member
Certified GM nut
 
Join Date: Oct 2006
Location: burb of detroit. 2 miles north of 8 mile Rd.
Posts: 2,028
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
samueljackson is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by EL_Master
Plz can any one give me any advice if i buy the ECM it is supose to have that chip inside of it new plz any help regarding mi problem post on the begining :( or if any one had this experience or same problem thanks
im pretty sure there is a separate module that reads that key'* resistance. so, the ecm will not fix the prob.

can anyone confirm, im not 100%
samueljackson is offline   Reply With Quote
Old 11-26-2007, 02:32 PM   #10
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2007
Location: Puerto Rico (Isabela)
Posts: 65
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
EL_Master is on a distinguished road
Default

is not the chip on the key its a chip in the ECM that i was talkiing i play with it pushing it a little and then i can start mi car buth i dont know if the ECM is damage or the chip inside of it damage ,because when u push that chip i can hold it and start mi car if stop pushing it mi car shuts off. The key is fine the other module reads the resistance fine and the security ligh shuts off
EL_Master is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
intermittent weird starting/not starting.... HELP!! jaye22 Everything Electrical & Electronic 15 04-14-2017 08:10 PM
Turn the Key and nothing-Starting issues OCSSEi 2000-2005 8 06-24-2010 11:02 AM
Problems starting- HELP! AlissaAnna Everything Electrical & Electronic 4 01-23-2008 11:45 PM
Starting issues, help please! SSEiGrl92 1992-1999 54 07-10-2006 02:36 PM
Race - Win Some, lose some and tie some.... 2000SilverBullet Your Other Rides: Pics & Videos 6 07-02-2006 03:44 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 06:21 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.