Re: keyless entry busted? Related Q ..... - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


1992-1999 Series I L27 (1992-1994 SE,SLE, SSE) & Series II L36 (1995-1999 SE, SSE, SLE) and common problems for the Series I and II L67 (all supercharged models 92-99) Including Olds 88's, Olds LSS's and Buick Lesabres Please use General Chat for non-mechanical issues, and Performance and Brainstorming for improvements.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 05-09-2003, 12:55 PM   #1
Junior Member
Posts like a Ricer Type-R
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2003
Location: Anderson, IN
Posts: 20
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Gearhedd is on a distinguished road
Default Re: keyless entry busted? Related Q .....

Hi All -

Just wondering if anyone'* ever heard of the solder connections in the RKE modules breaking down and opening over time. I have this problem in my TGP (apparently it is a common problem with the early 90'* W bodies - maybe others too?), and was wondering if anyone has had a similar experience with their car. I just bought some secondhand RKE fobs for mine, and when I do the programming routine, the system doesn't respond to any of the buttons being pressed on either (both) fob(*). The fobs have batteries, not sure yet if they're good or not, but that will probably be my next route to get it working.

Thanks

Brian J
Gearhedd is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2003, 04:42 PM   #2
Senior Member
True Car Nut
 
Join Date: Sep 2002
Location: Chicago, IL
Posts: 2,409
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
acg_ssei is on a distinguished road
Default Re: keyless entry busted? Related Q .....

Quote:
Originally Posted by Gearhedd
Hi All -

Just wondering if anyone'* ever heard of the solder connections in the RKE modules breaking down and opening over time
No, but if the RKE module has the same kind of ribbon connectors between circuit boards that the dash gauge cluster has, the pins can get a little oxidized in the connectors and break the electrical connection between pin and connector socket, though not the solder itself. Simply unplugging the ribbons and plugging them back in again worked for my gauge cluster, so if I suspected my RKE module of doing the same thing, I'd try opening it up and reassembling it again just for yucks. (I have no idea if you _can_; I don't know what it looks like...)
acg_ssei is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
keyless entry busted? buickman401 1992-1999 2 05-08-2003 02:26 PM
"keyless" entry isn't so keyless anymore.. Custom88 General GM Chat 5 01-06-2003 01:45 AM
A new problem with keyless entry 1995BvSSE 1992-1999 14 12-24-2002 07:48 PM
Keyless entry starting to not work.. BonneAlien 1992-1999 7 11-05-2002 02:16 AM
Reprogramming Remote Keyless Entry Teuobk 1992-1999 5 07-16-2002 08:16 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 05:48 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.