Random dying then no-start?? - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


1992-1999 Series I L27 (1992-1994 SE,SLE, SSE) & Series II L36 (1995-1999 SE, SSE, SLE) and common problems for the Series I and II L67 (all supercharged models 92-99) Including Olds 88's, Olds LSS's and Buick Lesabres Please use General Chat for non-mechanical issues, and Performance and Brainstorming for improvements.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 05-28-2005, 01:27 AM   #1
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2005
Location: Muncie IN
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Big Bad Wolf is on a distinguished road
Default Random dying then no-start??

Err yea, been having this issue latly. Once in a while, while driving after the car has warmed up. It will suddenly cut off. As in just no wanring, just bing, dead, will lose all power, no noises no warning. Then after turning the key off and putting it in park to start it, it will crank, but not turn over. The battery and alternator are fine, the starte is fine, and is drawing the right amps. It just seems like it'* either getting no fuel or no spark. After lettign it sit ofr upwards of 30 minutes, it will start, but start very hard..then run fine. It does it liek evry couple of days or even up to a week between occurances, just random times. I am thinking it could possibly be a coil or the modual getting overheated and failing...explaining the fact it will satrt once it sits. But..I really do not have the funds to go buying parts at random. Anyoen out there have seen this before?
Big Bad Wolf is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2005, 01:54 AM   #2
Senior Member
True Car Nut
 
Join Date: Apr 2004
Location: Three Oaks, Michigan
Posts: 4,879
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
opensourceguy is on a distinguished road
Default

Please put your year and trim level in your Signature.

You are right on your proposal of the Heat-Related Failure of the Coils. That is a possibility. If the car just up and quits no problem, chances are it isn't fuel related, but more ignition/electronic related.

When the car cuts out, and you try to restart it, does the tach move about when cranking?


-justin
opensourceguy is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2005, 12:01 PM   #3
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2005
Location: Muncie IN
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Big Bad Wolf is on a distinguished road
Default oops...

Ermm it'* a 92 SE...muncha mods...the engine temp, as in the fluid tmep itself isnt overheating..in fact it stays between 180-200 90% of the time unless I'm stuck in traffic which it hops to 210.. As for the tach, I really never actually noticed...
Big Bad Wolf is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2005, 03:35 PM   #4
Senior Member
Posts like a Camaro
 
Join Date: Apr 2005
Location: Grand Rapids,MI
Posts: 981
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Masterbm is on a distinguished road
Default

Did you check the grounds make sure connectoion are tight no loose termmainal that is were I would start
Masterbm is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2005, 09:14 PM   #5
Senior Member
Certified Car Nut
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 19,756
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
1993 SLE is on a distinguished road
Default

I also am thinking a Ground issue, or a battery problem
1993 SLE is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2005, 09:21 PM   #6
Senior Member
True Car Nut
 
Join Date: Jan 2004
Location: Chicago,IL MWBF '04 SURVIVOR MWBF '05 SURVIVOR Napa Manager
Posts: 3,955
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Kennginn is on a distinguished road
Default

also could be crankshaft sensor HARNESS i had that problem also
Kennginn is offline   Reply With Quote
Old 05-29-2005, 02:39 AM   #7
Senior Member
Posts like a Corvette
 
Join Date: Jul 2004
Location: Bolingbrook, IL Location: Clarkston, MI
Posts: 1,256
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
llBlazin_llLo is on a distinguished road
Default

Had/have the same problem in my SSEi but it would start up np and then die. . . . . . . . . looks like a fuel pump (been going).

If it was the battery/ground radio would reset and lights/everything would not work - it wouldn't even try to turn over. Now this crankshaft sensor has me worried?? how much/how hard to replace??
llBlazin_llLo is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2005, 11:53 AM   #8
Senior Member
Posts like a Northstar
 
Join Date: Dec 2003
Location: Rockwall County Texas
Posts: 589
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
james tharp is on a distinguished road
Default

My 97 had a crank shaft sensor go out. Same thing, stalled when it felt like it and then wouldnt start. Cost about 250.00 to replace. No problems now.
james tharp is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Runs then slows then stalls RobertS 1992-1999 54 06-20-2009 04:15 PM
Kept dying, now won't start... 2legit 1992-1999 7 09-09-2007 03:23 AM
1992 bonneville ssei starts, stalls then wont start gilligans_off 1992-1999 65 06-10-2007 07:02 PM
A/C Problems - Cold then HOT then Cold then Hot!!!!! nick s 1992-1999 13 04-22-2006 11:40 AM
Rough start and then no start maxdadog 1992-1999 4 01-07-2004 10:18 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 08:33 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.