Power Windows... What is wrong?? - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


1992-1999 Series I L27 (1992-1994 SE,SLE, SSE) & Series II L36 (1995-1999 SE, SSE, SLE) and common problems for the Series I and II L67 (all supercharged models 92-99) Including Olds 88's, Olds LSS's and Buick Lesabres Please use General Chat for non-mechanical issues, and Performance and Brainstorming for improvements.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 09-30-2003, 09:49 AM   #1
Senior Member
Posts like a Turbo
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 419
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
95neongirl is on a distinguished road
Default Power Windows... What is wrong??

Hey all I have been having some problems with my passenger side window for some time now...

at first...It would not let down ( by drivers side or passenger side) until I gave it a good wiggle (on the passengerside) then it would let up and down pretty good for a while(using both sides)

then..all of a sudden it stopped working all together..hasn't worked for about 2 months..no matter how hard I wiggled it or slammed the door back and forth..I assumed that the motor had went out completely..

all of a sudden..(this morning it worked )

I am thinking it will go out again!

ok Last night I replaced my thermostat..(my under hood light was not working and i was wondering why..just got a flashlight and continued!

took her for a spin..and came back home...checked the coolant and topped it off..I noticed then that the light under my hood was now working didn't think anything of it until now..I'll bet that my door started working the same time as the lights under the hood!...

Also I DID not unhook the battery cable.. i know but I forgot to do it..just started unbolting bolts..and whne i realized it I had the thermostat in...so the battery was stil hooked up and the light was still off!

Lastly...I unhooked a sensor that kinda crosses the thermostat top and the hose that comes from the radiator..maybe a tps sensor..not sure but it crosses over the thermostat housing top. I hooked it back up also!

Not sure if allthis infomation matters or not but if someone could diagnose something from it I would surely appreciate it!

thanks
95neongirl is offline   Reply With Quote
Old 09-30-2003, 10:53 AM   #2
Senior Member
True Car Nut
 
Join Date: Sep 2002
Location: Chicago, IL
Posts: 2,409
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
acg_ssei is on a distinguished road
Default Re: Power Windows... What is wrong??

Quote:
Originally Posted by 95neongirl
Hey all I have been having some problems with my passenger side window for some time now...

at first...It would not let down ( by drivers side or passenger side) until I gave it a good wiggle (on the passengerside) then it would let up and down pretty good for a while(using both sides)
Wiggled _what_, exactly?

Quote:
then..all of a sudden it stopped working all together..hasn't worked for about 2 months..no matter how hard I wiggled it or slammed the door back and forth..I assumed that the motor had went out completely..

all of a sudden..(this morning it worked )

I am thinking it will go out again!
Agreed, but maybe just from lack of use. While it'* still working (or the next time it starts working _again_), just run it all the way up and down about 20 times. (Yes, count 20 repetitions.) See if that gets it back in shape for a while.

Quote:
ok Last night I replaced my thermostat..(my under hood light was not working and i was wondering why..just got a flashlight and continued!

took her for a spin..and came back home...checked the coolant and topped it off..I noticed then that the light under my hood was now working didn't think anything of it until now..I'll bet that my door started working the same time as the lights under the hood!...
Nope, completely separate circuits. The underhood light is powered from the external lighting circuit, so it only works when you lift the hood while your outside lights are on.

Quote:
Lastly...I unhooked a sensor that kinda crosses the thermostat top and the hose that comes from the radiator..maybe a tps sensor..not sure but it crosses over the thermostat housing top. I hooked it back up also!
Not sure what that would be. Your ignition coil pack is in that vicinity, as well as temperature sensors, but... Anyhow, if everything is reconnected now, fine.
acg_ssei is offline   Reply With Quote
Old 09-30-2003, 12:22 PM   #3
Senior Member
Posts like a Turbo
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 419
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
95neongirl is on a distinguished road
Default

I wiggled the power switch on the passenger side.....it used to make the window start working
95neongirl is offline   Reply With Quote
Old 09-30-2003, 12:33 PM   #4
Sol
Senior Member
True Car Nut
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 8,909
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Sol is on a distinguished road
Default

Did you get my message?
Sol is offline   Reply With Quote
Old 09-30-2003, 01:09 PM   #5
Senior Member
True Car Nut
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 3,392
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
fuddyduddy121 is on a distinguished road
Default

Sometimes the brushes get stuck. Hold the button down and hit the door under the armrest at the same time.
fuddyduddy121 is offline   Reply With Quote
Old 09-30-2003, 02:51 PM   #6
Senior Member
True Car Nut
 
Join Date: Sep 2002
Location: Chicago, IL
Posts: 2,409
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
acg_ssei is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by fuddyduddy121
Sometimes the brushes get stuck. Hold the button down and hit the door under the armrest at the same time.
When the window quit on my old '82 Cutlass, I'd just drive around while holding my finger on the button, and eventually it would start working again. As soon as it did, I'd run it through several cycles all the way up and down, and that seemed to keep it going for a while.
acg_ssei is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How to Change Windows XP Home to Windows XP Professional MOS95B Lounge 1 02-24-2007 02:57 PM
Wrong place at the wrong time.. UPDATE bonnie94ssei Forced Induction 19 09-17-2006 06:39 PM
92 SSE, front power windows inop, rear windows work fine sonoma_zr2 Everything Electrical & Electronic 4 08-23-2006 05:06 PM
no power to fuel pump, power windows & power seat options13 Everything Electrical & Electronic 11 08-13-2006 02:42 PM
Wrong Just Wrong BLACK94SSEi Lounge 24 03-30-2006 11:44 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 04:08 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.