P0401 Engine Code....could that be why it doesnt start well - Page 2 - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


1992-1999 Series I L27 (1992-1994 SE,SLE, SSE) & Series II L36 (1995-1999 SE, SSE, SLE) and common problems for the Series I and II L67 (all supercharged models 92-99) Including Olds 88's, Olds LSS's and Buick Lesabres Please use General Chat for non-mechanical issues, and Performance and Brainstorming for improvements.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 12-01-2005, 04:19 PM   #11
Junior Member
 
Join Date: Mar 2003
Location: Purgatory
Posts: 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
vital49 is on a distinguished road
Default

They'll clear the code. All they have to do is tap the "ERASE" button on the OBD II scanner.
vital49 is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2005, 04:46 PM   #12
Senior Member
True Car Nut
 
Join Date: Oct 2005
Location: Central Florida
Posts: 7,030
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
lash is on a distinguished road
Default

They may not clear the code.

I've had them do it twice before, but the last time I went in for a read and then asked them to clear, I was told it'* against policy and that they never have done it?!?!?

Proly depends on who'* doing it and all.
lash is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2005, 04:54 PM   #13
Senior Member
True Car Nut
 
Join Date: May 2005
Location: _Phoenix, AZ_ _WCBF '05, '06, '07 Survivor_ ____NEBF '07 Remnant___
Posts: 3,448
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Echo SSEI is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by lash
They may not clear the code.

I've had them do it twice before, but the last time I went in for a read and then asked them to clear, I was told it'* against policy and that they never have done it?!?!?

Proly depends on who'* doing it and all.
That was my experience, too, at autozone....so I just bought a scanner
Echo SSEI is offline   Reply With Quote
Old 01-28-2006, 09:56 PM   #14
Member
Posts like a V-Tak
 
Join Date: Jan 2006
Location: D-troit
Posts: 33
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
nimrodtoo is on a distinguished road
Default

After my recent UIM experience, the car is running fine but the wife came in and told me her check engine light came on ....
A quick trip to AZ showed a double P0401 error code.... after reading through the threads (I especially liked camljr ) it occured to me that it seemed to happen to more than a couple of fols right after an UIM change. What do you think about it being a vacuum leak at the UIM? I've seen the couple of o-ring missing threads.
I'm gonna try and clean it up, check the connections, etc... but just wonder about a different vacuum leak.
Nim
nimrodtoo is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
04 2.2 engine doesnt start after clutch replace comet424 Chevrolet 4 10-11-2012 12:50 PM
P0401 again mdbonnie 2000-2005 17 05-25-2010 02:41 PM
P0401 Danthurs OBD-II Trouble Shooting 0 09-24-2009 05:56 PM
P0401 LOW EGR FLOW... NOT CAUSED BY THE OBVIOUS... camljr 1992-1999 2 04-20-2005 03:07 AM
Well Well Well ratmfan2118 Lounge 30 05-23-2004 01:34 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 04:40 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.