P0300 code cleared, but car stalls? - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


1992-1999 Series I L27 (1992-1994 SE,SLE, SSE) & Series II L36 (1995-1999 SE, SSE, SLE) and common problems for the Series I and II L67 (all supercharged models 92-99) Including Olds 88's, Olds LSS's and Buick Lesabres Please use General Chat for non-mechanical issues, and Performance and Brainstorming for improvements.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 03-27-2008, 05:28 PM   #1
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
94se215 is on a distinguished road
Default P0300 code cleared, but car stalls?

Hello, Iím new to the forum as far as posting but have been reading the site for a few months now; I own a 94SE, 88k. I recently encountered the dreaded P0300 misfire code and traced it back to faulty, crappy, champion spark plugs. So after fixing the problem, replacing the ignition coils along with the plugs and wires, Iím driving the car.... all is well then all of a sudden, I hear 3 chimes or dings and she stalls..... Just comes to a dead end stop. Now here is the dumb question part of my question.. I had the code scanner plugged in while I was driving, doing a field test. The code scanner requires 12V, the car battery is only putting about 11.9V out... could the scanner being plugged in have been the cause of the stall? I unplugged the scanner and the car started in maybe 5 minutes, any ideas if the scanner was the problem along with weak battery?

Thanks for any help given.
94se215 is offline   Reply With Quote
Old 03-27-2008, 07:21 PM   #2
Junior Member
 
Join Date: Mar 2004
Location: Purgatory
Posts: 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
harofreak00 is on a distinguished road
Default

did you have any codes from when it stalled? I highly doubt the scanner would cause the car to die, it has very little draw on the electrical system.
harofreak00 is offline   Reply With Quote
Old 04-16-2008, 11:51 AM   #3
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
94se215 is on a distinguished road
Default

well, at the time i got the same codes P0300, 321 and 361. i've replaced the crank and camshaft sensors and it'* been running fine. thanks for your help.
94se215 is offline   Reply With Quote
Old 04-16-2008, 10:56 PM   #4
Member
Posts like a V-Tak
 
Join Date: Feb 2008
Location: Toronto, Ontario
Posts: 37
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
ashtonr is on a distinguished road
Default

i used to have the same stalling problem, untill i replaced the cam and crank senors. after that i never had a problem, except i still get the 3 chimes at random times. Also check the wire harness under the alternator, when i was replacing the cam sensor i found that a bunch of wires had the insulation and wire loom completely melted away and had the bare wire exposed.
ashtonr is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Code P0300 & P0141 The_GFs_Bonneville 1992-1999 5 05-03-2010 02:52 PM
Code P0300 & no spark on 1-4 Coil PontiacBob 2000-2005 4 08-03-2009 02:18 PM
update to rough idle...code P0300 DoubleAA53 2000-2005 1 11-16-2008 06:06 PM
sudden onset missing, P0300 code, and white smoke?? laff66 1992-1999 13 05-23-2006 11:14 PM
Code P0300 and weak cylinder on #6 egladman 1992-1999 14 11-28-2005 11:16 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 10:59 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.