NO PEDAL SPEED - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


1992-1999 Series I L27 (1992-1994 SE,SLE, SSE) & Series II L36 (1995-1999 SE, SSE, SLE) and common problems for the Series I and II L67 (all supercharged models 92-99) Including Olds 88's, Olds LSS's and Buick Lesabres Please use General Chat for non-mechanical issues, and Performance and Brainstorming for improvements.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 07-01-2005, 03:11 PM   #1
Junior Member
Posts like a Ricer Type-R
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 24
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
rrrddgy is on a distinguished road
Default NO PEDAL SPEED

hello folks am having problems when i press my gas pedal, sometimes the speed goes up to 30 mph and stays while the rpm keeps rising.then for me to reduce back down the rpm'* i have to take my foot of the pedal.Along with this am getting a whirling noise from the car am not sure if its from the engine or the muffler but it increaases on acceleration.Then later the car drives okay then goes back doing the same thing.took it to three tranmission specialist and they say its not the tranny, could it be a bad sensor. THIS CAR STILL CARRIES ITS ORIGINAL MUFFLER AND CATALYIC converter at 139000. .PLEASE HELP
rrrddgy is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2005, 03:26 PM   #2
Senior Member
True Car Nut
 
Join Date: Nov 2002
Location: Texarkana, Texas
Posts: 6,041
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Damemorder is on a distinguished road
Default

Check the tranny fluid. Sounds like it'* not shifting into second.

Anytime a condition seems to happen dependant on speed, The first place you should look is the tranny. Especcially when it'* at 30mph, The lowest your car can shift to second.
Damemorder is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2005, 03:43 PM   #3
Senior Member
True Car Nut
 
Join Date: Apr 2004
Location: Three Oaks, Michigan
Posts: 4,879
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
opensourceguy is on a distinguished road
Default

Lack of fluid pressure. Could be many things, first thing to check is the fluid level. If that checks out, check the vacuum lines, pull one of them [best bet is the one for the vacuum modulator], and make sure it doesn't have fluid sitting in there. And make sure the vacuum lines are in good shape, and aren't cracked or deteriorating. If they are, replace them. If you see fluid in the vacuum line, the vacuum modulator is shot, and must be replaced.


-justin
opensourceguy is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2005, 03:48 PM   #4
Senior Member
True Car Nut
 
Join Date: Nov 2002
Location: Texarkana, Texas
Posts: 6,041
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Damemorder is on a distinguished road
Default

Unless... It'* Ignition...

When did you do plugs/wires?
Damemorder is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
1986 chevy c10 3 speed to 5 speed auto conversion ChevelleGalaxie500 Chevrolet 3 05-31-2016 04:32 AM
Revs up and goes back to idle speed repeatedly with pedal floored Timmah Buick 16 08-28-2013 11:00 PM
Brake pedal gives off whistling noise and high speed crackin quikie 1992-1999 21 09-30-2004 02:40 PM
Gas pedal, brake pedal position younghelio 1992-1999 1 03-19-2004 12:10 AM
About my Gas pedal!!! Bonneville_blue 1992-1999 2 11-27-2002 09:05 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 12:30 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.