Need A/C help! - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


1992-1999 Series I L27 (1992-1994 SE,SLE, SSE) & Series II L36 (1995-1999 SE, SSE, SLE) and common problems for the Series I and II L67 (all supercharged models 92-99) Including Olds 88's, Olds LSS's and Buick Lesabres Please use General Chat for non-mechanical issues, and Performance and Brainstorming for improvements.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 06-09-2005, 01:20 PM   #1
Senior Member
Posts like a 4 Banger
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2005
Location: Motor City(ish)
Posts: 110
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
bonkjmma is on a distinguished road
Default Need A/C help!

There'* a lady at my workplace that has a 93 SSEi that has no a/c and the cooling fans are not coming on at all. The temp gauge was getting over 240 degrees idling in the parking lot. Which relay/* are for the compressor and fans??
bonkjmma is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2005, 01:25 PM   #2
Senior Member
True Car Nut
 
GAMEOVER's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Racine Wi
Posts: 5,146
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
GAMEOVER is on a distinguished road
Default

AC doesnt control both fans

there is a cooling fan relay and cooling fans are supposed to turn on at 220 the right side that is
the left turns on when the AC gets turned on
GAMEOVER is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2005, 01:28 PM   #3
Junior Member
Posts like a Ricer Type-R
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
willwren is on a distinguished road
Default

Correct. The PCM controls the fans.

No AC? Is the temp display flashing? If so, check Techinfo for the method of extracting codes. The 93 ECC is capable of self-diagnostics.

Go here: http://www.bonnevilleclub.com/forum/...ic.php?t=16737 for the relay loocations.
willwren is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2005, 03:47 PM   #4
Senior Member
Posts like a 4 Banger
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2005
Location: Motor City(ish)
Posts: 110
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
bonkjmma is on a distinguished road
Default

Ok... Had code 166 (Low Freon). No charge in the system. It had already been converted to R134A. I jumped the connector for the low pressure sensor in the accumulator. Both fans and the compressor started working. Went to charge the system and it took only about maybe a half pound and gauge started to creep into the red. (Yes, it was the low side) Plugged the sensor back in, and the compressor clutch cycled on and off for about 10 seconds and then stopped all together again. Both cooling fans also shut off. Any ideas?? A/C is not my strong suit...
bonkjmma is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Need Need Help With A Few Codes Kamikaze78 Chevrolet 4 01-31-2015 10:37 AM
Need help replacing Hub assembly just need socket sizes. 19bonnie95 1992-1999 6 05-18-2007 02:40 PM
HELP! Need technical printer help. *FIXED!* (no 56k!!!) wjcollier07 Lounge 11 02-04-2007 02:53 AM
Need help, 2000 bonne trans codes.. need answer!!! caminated2k Lounge 3 02-09-2005 10:59 PM
need help asap.. need to keep powered when removing battery Custom88 Everything Electrical & Electronic 10 06-22-2004 11:58 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 03:45 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.