Long crank to start & stalls on decell - Page 2 - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


1992-1999 Series I L27 (1992-1994 SE,SLE, SSE) & Series II L36 (1995-1999 SE, SSE, SLE) and common problems for the Series I and II L67 (all supercharged models 92-99) Including Olds 88's, Olds LSS's and Buick Lesabres Please use General Chat for non-mechanical issues, and Performance and Brainstorming for improvements.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 06-13-2003, 07:20 PM   #11
Senior Member
Expert Gearhead
 
Join Date: Dec 2002
Location: Mississauga, Ontario
Posts: 20,892
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Jim W is on a distinguished road
Default

Who is a liar? I've looked in Techinfo and my Chiltons...and I can't find code 58 anywhere
Jim W is offline   Reply With Quote
Old 06-13-2003, 08:29 PM   #12
Senior Member
Certified GM nut
 
Join Date: Apr 2003
Location: Davison,Michigan
Posts: 1,867
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
russianpolarbear is on a distinguished road
Default

Not you.... Him!
russianpolarbear is offline   Reply With Quote
Old 06-14-2003, 12:29 AM   #13
Senior Member
True Car Nut
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 3,392
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
fuddyduddy121 is on a distinguished road
Default

Code 58:

Pass-Key II Fuel Enable Circuit Signal Lost While Engine Running

I've seen this before - but I don't know a common solution. It may be a loose connection in or around the ignition. Sometimes bad connections at the battery can cause it. Some of your symptoms sound like low voltage problems. This one needs a diagnostic following the dealer manual.

Your other problem could be the IAC valve. What you need to do is use a Tech 1 to command the IAC valve to open anc close and then you can see what happens to the engine. Have you had a tune-up lately? Cleaned the throttle body?
fuddyduddy121 is offline   Reply With Quote
Old 06-14-2003, 11:41 AM   #14
Senior Member
True Car Nut
 
Join Date: May 2002
Location: Edmonton, AB Canada
Posts: 2,621
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
DeathRat is on a distinguished road
Default

DeathRat is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
94 SE - Long crank on cold start kparrent 1992-1999 16 11-08-2011 12:18 AM
Stalls for no apparent reason: Fixed Crank Sensor fbody69 2000-2005 17 12-28-2009 05:49 PM
$&)$&*)#&+()#%& )#@(%&#)%*(&+_ Maymybonnieliveforevr Lounge 6 05-02-2007 07:07 PM
Long start, short start, long stall, short stall :-( jessie_harbin 1992-1999 3 03-12-2006 11:40 AM
no start, no crank condition when attempting to start my 93 mybonnilaysundertheoceam Introductions for new members 2 01-09-2005 05:03 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 09:19 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.