Intermittent A/C question - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


1992-1999 Series I L27 (1992-1994 SE,SLE, SSE) & Series II L36 (1995-1999 SE, SSE, SLE) and common problems for the Series I and II L67 (all supercharged models 92-99) Including Olds 88's, Olds LSS's and Buick Lesabres Please use General Chat for non-mechanical issues, and Performance and Brainstorming for improvements.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 07-15-2004, 04:06 PM   #1
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2004
Location: tx
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
beast52698 is on a distinguished road
Default Intermittent A/C question

I have a 96 SE that until a few weekends ago the A/C was not working. I was changing plugs and wires on it and afterwards the AC started working. My assumption is that the harness that comes off of the compressor has a loose connecton somewhere, but where? Anyone else run into this? It is currently working about 75% of the time but I live in TX and right now it is probably about 120 in the shade so A/C is getting to be a necessity. Do compressors get dead spots in them like DC motors do? I don't think it is the compressor because when it is working it blows ice cubes at you. HELP
beast52698 is offline   Reply With Quote
Old 07-15-2004, 06:34 PM   #2
Senior Member
True Car Nut
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 3,392
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
fuddyduddy121 is on a distinguished road
Default

Sounds like a loose electrical connection or a bad relay somewhere. Try checking the harnesses on the accumulator, compressor, etc.
fuddyduddy121 is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2004, 07:01 PM   #3
Junior Member
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
gSonor is on a distinguished road
Default

Hi I have a similar problem and was wondering where the relay is? I can find some relays in the engine comparment against the fire wall but i don't know which one is which.
gSonor is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2004, 07:02 PM   #4
Junior Member
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
gSonor is on a distinguished road
Default

Hi I have a similar problem and was wondering where the relay is? I can find some relays in the engine comparment against the fire wall but i don't know which one is which.
gSonor is offline   Reply With Quote
Old 08-21-2004, 09:49 AM   #5
Senior Member
True Car Nut
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 3,392
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
fuddyduddy121 is on a distinguished road
Default

What is the year and trim line of your car?
fuddyduddy121 is offline   Reply With Quote
Old 08-21-2004, 11:12 AM   #6
Junior Member
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
gSonor is on a distinguished road
Default

"98 SE, 3800, pretty standard Bonneville. I had to put a new intake plenem on about 10 months ago, and i just put a new water pump in July. I started having problems with the a/c very early in the year, maybe around Feb, March. There'* about 95000 miles on it. Other than the a/c it runs good.
gSonor is offline   Reply With Quote
Old 08-21-2004, 06:38 PM   #7
Senior Member
True Car Nut
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 3,392
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
fuddyduddy121 is on a distinguished road
Default

Hmmm. On the 93 it is under the hood, on the firewall, furthest on the left.
fuddyduddy121 is offline   Reply With Quote
Old 08-22-2004, 02:08 AM   #8
Executed
 
Join Date: Jun 2002
Location: Purgatory
Posts: 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
MikeDiaz is on a distinguished road
Default

maybe your a/c pressure switch is messed up, there are 2 pressure sensors on my ('87 bonnie) a/c system and I do beleve at least one of those controls when the compressor is deactivated. Maybe its one of those thinking presssure is too high all the time and doesn't let teh comp. turn on.

Mike Diaz
MikeDiaz is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2004, 01:31 AM   #9
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2004
Location: tx
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
beast52698 is on a distinguished road
Default

Been a while since i've logged on here. I have my AC problem fixed. It turned out to be a bad connection on the compressor. The weather pak connector was barely clipped on and iff I poked at it with a stick while the car was running it would start working. I replaced the connector and it has been freezing me out daily.


-john
beast52698 is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2004, 06:53 AM   #10
Senior Member
True Car Nut
 
Join Date: Oct 2002
Location: Groton, CT _NEBF 05, 06, 07_
Posts: 2,703
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
markwb is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by beast52698
It turned out to be a bad connection on the compressor. The weather pak connector was barely clipped on
Good deal, I like it when it'* a simple fix. Nice troubleshooting.
markwb is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
95 SSE1 Intermittent Stall/Die !!!!!!!! rnbraud 1992-1999 14 03-29-2004 12:35 PM
Intermittent Starting when Turning Key mikeblue94 1992-1999 8 10-24-2003 02:11 AM
intermittent a/c compressor noise Schumacher 1992-1999 3 07-22-2003 06:08 PM
Intermittent starting J Wikoff 1992-1999 8 07-11-2003 02:43 AM
Intermittent Problem w/friends '93 Bonneville LarryCigar 1992-1999 13 05-13-2003 06:18 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 09:17 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.