HELP!!! My Bonnie won't start anymore!! - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


1992-1999 Series I L27 (1992-1994 SE,SLE, SSE) & Series II L36 (1995-1999 SE, SSE, SLE) and common problems for the Series I and II L67 (all supercharged models 92-99) Including Olds 88's, Olds LSS's and Buick Lesabres Please use General Chat for non-mechanical issues, and Performance and Brainstorming for improvements.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 08-28-2008, 10:47 PM   #1
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
cito777 is on a distinguished road
Default HELP!!! My Bonnie won't start anymore!!

HELP!!! Iím at wits end! I have a Ď92 SE, three week ago I finally had my car running after a whole year sitting in my garage. When she first started, she was running rough, at idle, then she went very hot. I then turned the engine off, and that was the last she ran. The engine rotates very smoothly with no internal noise. Now here is the fun part. I replaced my whole ignition system because of desperation and aggravation . New crank sensor, new cam sensor, new ignition module, new wires and plugs, new coils and a battery. STILL THERE IS NO SPARK TO THE PLUGS. NO FIRE!!!! Can somebody give me an idea what could have happen? I know she can run again, and I know it is something stupid!
cito777 is offline   Reply With Quote
Old 08-28-2008, 11:27 PM   #2
Retired Senior Admin

Expert Gearhead
 
Danthurs's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Sheboygan Wisconsin
Posts: 29,661
Thanks: 0
Thanked 16 Times in 13 Posts
Danthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to all
Default

Are you sure you have no spark, or is it just not starting and you assume no spark. Did you pull a wire and plug, put wire back on plug and put plug on a ground and turn over engine? If you have a spark the problem is not electrical. My first thought was fuel filter. You said it sat for a year. Bad or seperated fuel could have gummed up the filter, lines, or injectors.
Danthurs is offline   Reply With Quote
Old 08-29-2008, 09:05 AM   #3
DINOSAURUS BOOSTUS

Expert Gearhead
 
BillBoost37's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Enfield, CT
Posts: 41,391
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
BillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of light
Default

Did you check the wiring to from the cam and crank to ICM? Sometimes they can get cut on the pullies if doing work in those areas. The only other thing I can think of is the PCM. Both could cause the problems.
BillBoost37 is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2008, 08:52 PM   #4
Member
Posts like a V-Tak
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 44
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Phill is on a distinguished road
Default

Did you check for codes. Anytime I have had a "no start" due to something electrical, I have had a code. OBD1 codes aren't great but they are better than nothing.
Phill is offline   Reply With Quote
Old 09-10-2008, 10:38 PM   #5
Junior Member
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
crazychris420x is on a distinguished road
Default

if ur getting no spark try replacing the coilpacks when they get real hot they go out
crazychris420x is offline   Reply With Quote
Old 09-15-2008, 10:30 AM   #6
Junior Member
Posts like a Ricer Type-R
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
KeithH is on a distinguished road
Default

Have you checked the ground(*) under the carpet next to your left foot (when you're sitting in the driver'* seat)?
Keith
1994 Bonneville SSEi
KeithH is offline   Reply With Quote
Old 09-19-2008, 01:07 AM   #7
Junior Member
 
Join Date: Sep 2008
Location: ny
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
jb632bb is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by cito777 View Post
HELP!!! Iím at wits end! I have a Ď92 SE, three week ago I finally had my car running after a whole year sitting in my garage. When she first started, she was running rough, at idle, then she went very hot. I then turned the engine off, and that was the last she ran. The engine rotates very smoothly with no internal noise. Now here is the fun part. I replaced my whole ignition system because of desperation and aggravation . New crank sensor, new cam sensor, new ignition module, new wires and plugs, new coils and a battery. STILL THERE IS NO SPARK TO THE PLUGS. NO FIRE!!!! Can somebody give me an idea what could have happen? I know she can run again, and I know it is something stupid!
hey i had the same problem with my 90 vette.. they use the same bullsh** multec injector. ohm check all the injectors with a digital ohm meter. if any injector has less than 10 ohms they are shorted and will cause the ccm to shut down the ecu. Then call jon at fuel injector connection 770 888 1662 and get a set of Bosch injectors I got the design 3 and put them in. I bet thats it/ he saved me a bundle
frank b
jb632bb is offline   Reply With Quote
Old 09-19-2008, 12:12 PM   #8
Senior Member
Posts like a Northstar
 
mrbell83's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: In the mitten
Posts: 675
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
mrbell83 is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by crazychris420x View Post
if ur getting no spark try replacing the coilpacks when they get real hot they go out
x2....
mrbell83 is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Car just won't start-and windows won't roll down??? Jeff Jacobs 1992-1999 4 10-10-2017 06:42 AM
1994 Silhouette wipers won't start, or start and stop part way dancinmikeb Oldsmobile 1 11-04-2013 01:40 PM
1994 bonnie SE won't Start biscool 1992-1999 3 04-26-2004 11:34 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 11:02 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.