Driving and engine died - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


1992-1999 Series I L27 (1992-1994 SE,SLE, SSE) & Series II L36 (1995-1999 SE, SSE, SLE) and common problems for the Series I and II L67 (all supercharged models 92-99) Including Olds 88's, Olds LSS's and Buick Lesabres Please use General Chat for non-mechanical issues, and Performance and Brainstorming for improvements.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 01-23-2003, 07:09 PM   #1
Senior Member
Posts like a Northstar
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2002
Location: Western, Mass
Posts: 587
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Bassplayincrowe is on a distinguished road
Default Driving and engine died

In my heads up it said "Check Guages", and the Volt Meter idiot light came up.

Now, good thing this was going into my mothers work parking lot.

15 minutes later she started up. She would turn over before then, but she wouldn't start.

I'm thinking Coil/plugs/wires could as a possibility? She was running perfectly all day. She passed the inspection w/emmisions beautifully.
Bassplayincrowe is offline   Reply With Quote
Old 01-25-2003, 01:45 PM   #2
Junior Member
Posts like a Ricer Type-R
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 23
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
steve is on a distinguished road
Default

you may want to read the replies I got under "dies and won't start" and "dies and won't start update" just posted. I've been having similar trouble since November. If I ever find out the cause I'll post it. Good luck.
steve is offline   Reply With Quote
Old 01-25-2003, 01:49 PM   #3
Junior Member
Posts like a Ricer Type-R
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
willwren is on a distinguished road
Default

If you lost a coil, or even 2 or 3 plugs and wires, it would start, not just crank. I'd be looking at the fuel delivery and the ignition module below the coil packs. I'm not sure about vats. With a bad resistor in the key, I don't know if it will even crank. Anyone know? I do know if your PCM loses power, (or the fuse blows) it'll crank but not start. Check the fuses (under the hood, too), and the ignition module. Then check for pressure at the fuel rail. There'* a fitting designed for this.
willwren is offline   Reply With Quote
Old 01-25-2003, 09:16 PM   #4
Senior Member
Posts like a Northstar
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2002
Location: Western, Mass
Posts: 587
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Bassplayincrowe is on a distinguished road
Default

I think it may have been ice in the fuel line. . . not sure though. I'll work on all those things.
Bassplayincrowe is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
99 Century Custom died while driving down the road finchca Buick 40 08-16-2013 10:53 AM
Car died while driving crzyldy35 1992-1999 8 11-24-2010 05:42 PM
driving lights off while driving 99bonne Audio (and aftermarket electronics) 2 01-25-2008 02:30 AM
Died while driving, dead in the water... Arbelac 1992-1999 13 01-03-2007 07:17 PM
Rough acceleration, Died, Started, Blue Smoke, Died again... DannyM 1992-1999 38 09-01-2005 11:28 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 09:40 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.