car shuting off while in freeway speeds!!!! - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


1992-1999 Series I L27 (1992-1994 SE,SLE, SSE) & Series II L36 (1995-1999 SE, SSE, SLE) and common problems for the Series I and II L67 (all supercharged models 92-99) Including Olds 88's, Olds LSS's and Buick Lesabres Please use General Chat for non-mechanical issues, and Performance and Brainstorming for improvements.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 10-15-2007, 12:49 AM   #1
Senior Member
Posts like a 4 Banger
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2007
Location: Castroville/Sacramento,CA,tampa,florida
Posts: 145
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
SSEi93 is on a distinguished road
Default car shuting off while in freeway speeds!!!!

guys my car is shutting of while im going at least faster than 45 at the city or highway,wtf is going on,im puzzled?i need some feedback!!
SSEi93 is offline   Reply With Quote
Old 10-15-2007, 08:28 AM   #2
DINOSAURUS BOOSTUS

Expert Gearhead
 
BillBoost37's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Enfield, CT
Posts: 41,391
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
BillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of light
Default

We are going to need a bit more info to be helpful.

Does it sputter, simply die, how long until restart etc?

We can list 100'* of things from fuel filter to crank sensor and even a bad ground. Please tell us what diagnosis you have done and we can help better from there.
BillBoost37 is offline   Reply With Quote
Old 10-16-2007, 01:17 AM   #3
Senior Member
Posts like a 4 Banger
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2007
Location: Castroville/Sacramento,CA,tampa,florida
Posts: 145
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
SSEi93 is on a distinguished road
Default

well,i have add a scanner,and it tells me that my cam sensor has a bad signal,and sometimes it tells me something about my torque converter.the mods i have on my car are,CIA,80series exhaust,2.2 pulley,oh and the trans is from a 92 se and i have a 93 ssei.
SSEi93 is offline   Reply With Quote
Old 10-16-2007, 01:38 AM   #4
Senior Member
Certified GM nut
 
Join Date: Oct 2006
Location: burb of detroit. 2 miles north of 8 mile Rd.
Posts: 2,028
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
samueljackson is on a distinguished road
Default

well if you have the stock ecu, then its confused right now. its not programmed for the extra boost. i would use that scan tool and be certain you have to KR issues.

and that 93 pcm will run the eng with a complete loss of cam signal. it goes to the last setting when it last had a cam signal and uses that as a default. but still only gets 1 out of 6 pulses right (says the fsm).

but what exactly does ur car do when it dies, and how long before it will start back up?
samueljackson is offline   Reply With Quote
Old 10-16-2007, 09:25 AM   #5
DINOSAURUS BOOSTUS

Expert Gearhead
 
BillBoost37's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Enfield, CT
Posts: 41,391
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
BillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of light
Default

The added boost won't cause it to stall and isn't confusing the computer.

The different transmission with different gear ratio is probably causing the TCC issues and possibly a couple others. Not the stalling issue though.

I'd suggest fixing the cam signal issue.

As for the stalling.. the biggest problem we find that causes this is battery cable corrosion. Remove and clean all cable ends from both the battery and other ends. Remove the bolt and boots from the cables to clean them and reinstall the boots and bolt before reattaching at the battery end. You will also want to remove your coil packs and clean the plate under them.
BillBoost37 is offline   Reply With Quote
Old 10-17-2007, 02:13 AM   #6
Senior Member
Posts like a 4 Banger
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2007
Location: Castroville/Sacramento,CA,tampa,florida
Posts: 145
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
SSEi93 is on a distinguished road
Default

ok when the car dies i pull over and restart the car and its that easy,but i dont get it,why does it die?i have to fix that dam cam sensor.
SSEi93 is offline   Reply With Quote
Old 10-17-2007, 02:41 AM   #7
Senior Member
Posts like a Turbo
 
Join Date: Oct 2006
Location: Twin Lake, MI
Posts: 221
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Slug is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by BillBoost37
As for the stalling.. the biggest problem we find that causes this is battery cable corrosion. Remove and clean all cable ends from both the battery and other ends. Remove the bolt and boots from the cables to clean them and reinstall the boots and bolt before reattaching at the battery end. You will also want to remove your coil packs and clean the plate under them.
Listen to "The Boost"

I had the same problem and the cable cleaning made it go away.

edited (ps -- if the battery cable cleaning doesn't work, then start going through the ground connections -- there'* a bunch and they are well documented in the forums if you do a search. Use BillBoost37 and willwren as authors. "Boosty" says he is not only the president of the "clean up your ground connections" club, but is also a member Even if all that work doesn't do the job, it'* great preventitive maintenance for the old cars we want to keep going forever )
Slug is offline   Reply With Quote
Old 10-17-2007, 07:30 PM   #8
Senior Member
Posts like a Turbo
 
chevyboy572's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Sacramento CA
Posts: 476
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
chevyboy572 is on a distinguished road
Default

thats a good idea
chevyboy572 is offline   Reply With Quote
Old 10-19-2007, 01:15 AM   #9
Senior Member
Certified Car Nut
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 12,432
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
J Wikoff is on a distinguished road
Default

Posts split to another thread.

Quote:
Originally Posted by SSEi93
,now back to my issue,when my car shuts off,all the lights,and stuff is normal,with the diffrence that the engine aint on,and you know when you have your car in Engine off,ignition on,and the lights are on,like the check engine light,and the check gauges light,well,trhose same lights are on when my car turns off.oh,and a couple of months ago,i broke my mounting plate of my fuse box.You guys know how the fuse box on the left side of the 93 bonneville is,in order to open it,you have to bring it down,well mine was down,but my E-brake was on,so when i pulled my E-brake off,it smaked the fuse box,and broke its mounting place.Now my point is,do you guys think maybe a wire came loose in the fuse box?
J Wikoff is offline   Reply With Quote
Old 10-19-2007, 01:21 AM   #10
Senior Member
Posts like a 4 Banger
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2007
Location: Castroville/Sacramento,CA,tampa,florida
Posts: 145
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
SSEi93 is on a distinguished road
Default

like i was saying,i accedently broke my fuse box'* possition were it goes.ok,well,you know how the 93 SSEi fuse box goes down to view the fuses,well one day i left it down while my E-brake was on and when i released my E-brake,i hit the fuse box,and it broke it.you guys think that maybe theres a loose connection,and maybe thats whats making my carturn off?
SSEi93 is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Odd power drain (split from Car shuting off while in freeway Fkcsst47 Everything Electrical & Electronic 4 10-20-2007 12:02 AM
2000 shuting off while driving A20H 2000-2005 13 08-24-2007 11:18 PM
car dies while driving then wont start for a while..? help 88bonnsse 1987-1991 23 05-29-2007 10:30 PM
car dies when getiing on or off freeway buck912 1987-1991 3 03-27-2007 10:48 AM
Car just dies while doing 70 on freeway davegui 1992-1999 24 05-21-2004 07:31 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 10:17 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.