A/C BLOWER, help please - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


1992-1999 Series I L27 (1992-1994 SE,SLE, SSE) & Series II L36 (1995-1999 SE, SSE, SLE) and common problems for the Series I and II L67 (all supercharged models 92-99) Including Olds 88's, Olds LSS's and Buick Lesabres Please use General Chat for non-mechanical issues, and Performance and Brainstorming for improvements.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 06-30-2003, 12:52 AM   #1
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
jskd22 is on a distinguished road
Default A/C BLOWER, help please

I need help, just recently took car apart to examine causes as to why blower has quit blowing. Have cheked all fuses and relays that I think are related to a/c and blower. Also checked the trouble codes for the a/c, as you see I have electronic climate control, and not reporting any troubles. Reset it and unpluged battery tried again and still no luck, switched relays to test and still no luck. I have taken car apart from dashboard and will be willing to try something new, any suggestions? you are right i probably could take to dealer for repairs, but where would the fun be in that.
jskd22 is offline   Reply With Quote
Old 06-30-2003, 01:10 AM   #2
Senior Member
True Car Nut
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 3,392
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
fuddyduddy121 is on a distinguished road
Default

What is the year and trim line of your car?

Do you have 12V+ and a ground at your fan wiring harness when your fan is set to high speed? Check both pins.
fuddyduddy121 is offline   Reply With Quote
Old 06-30-2003, 01:22 AM   #3
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
jskd22 is on a distinguished road
Default

yes i have supplied the fan with 12v from the battery and operated fine. car is 92 SSEi, just bought the car a few months ago. a/c was working just fine until a few weeks ago when it decided to just blow at one slow speed regardless of the speed you selected, now it just won't blow period. i checked the volts at fan and it is at 1.65 at full speed and 1.34 at slow speed. Unplugged blower module and checked power on that, now there is a purple wire that splits between the module and fan which is the one that is at 1.65 volts and the other at module is gray with black line and is higher at 7.85.
jskd22 is offline   Reply With Quote
Old 06-30-2003, 09:33 PM   #4
Senior Member
True Car Nut
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 3,392
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
fuddyduddy121 is on a distinguished road
Default

Your system is different than the manual system.

The voltage to the module is supposed to be 8V at high fan speed (grey/black wire). Your HVAC programmer is fine. But when it is at 8V, the output of the module to the purple wire should be at 12V. Check the red wire for 12V+, and the black one for a ground. If the red, black, and grey/black all check out OK (12V+, ground, 8V+, respectively), and the purple is not reading 12V+ (either at the fan or the blower module), then the blower module has to be bad.
fuddyduddy121 is offline   Reply With Quote
Old 06-30-2003, 10:31 PM   #5
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
jskd22 is on a distinguished road
Default

hey thanks, i will try that to see if it works back to normal. i will keep you posted
jskd22 is offline   Reply With Quote
Old 06-30-2003, 11:54 PM   #6
Senior Member
True Car Nut
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 3,392
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
fuddyduddy121 is on a distinguished road
Default

I know from your previous post that the purple wire is showing 1.65.... Not a good sign for the blower module.
fuddyduddy121 is offline   Reply With Quote
Old 07-04-2003, 03:07 PM   #7
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
jskd22 is on a distinguished road
Default

thanks a lot fuddyduddy for the good info. I ibought the part and it worked just like new. I would have hurt me to have to spend 150.00 for the part and it not work.
jskd22 is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Cause of bad blower motor control module? Blower motor stays on. 1995 Park Avenue. Pepin Everything Electrical & Electronic 4 07-25-2011 05:00 PM
BLOWER NO HEAT OR AC IMMiEDIATE HELP PLEASE!!! Jless4488 1992-1999 18 09-24-2009 10:10 PM
Please, please PLEASE! willwren Lounge 20 03-26-2008 01:16 PM
Blower Control Module & Blower Resistor, Where are they hunter2423 1992-1999 7 05-11-2007 08:53 PM
HVAC Blower motor (Help please) cowboyfromhell 2000-2005 10 03-11-2007 10:31 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 07:20 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.