Bad Acceleration - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


1992-1999 Series I L27 (1992-1994 SE,SLE, SSE) & Series II L36 (1995-1999 SE, SSE, SLE) and common problems for the Series I and II L67 (all supercharged models 92-99) Including Olds 88's, Olds LSS's and Buick Lesabres Please use General Chat for non-mechanical issues, and Performance and Brainstorming for improvements.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 12-01-2008, 11:32 PM   #1
Senior Member
Posts like a Turbo
Thread Starter
 
theedgeofsanity's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: michigan
Posts: 359
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
theedgeofsanity is on a distinguished road
Default Bad Acceleration

today, i was with my gf and she NEVER flors her SSEi. well, she was in a speedy mood and wanted to show off since i always am the showoff in my car. she floors it from a stop and the car takes off but has a very steady miss. kinda like it was running on maybe 5 cylinders or something and as it cycled to the bad cylinder, there was a loss of power. it was really bad and i asked her how long its been doing that and she said that its been doing it since she has owned the car. i'm guessing fowled plugs? her dad is supposed to be changing them for her since i have minimal time to work on her car. if its not the plugs, where would I look next?
theedgeofsanity is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2008, 11:54 PM   #2
Junior Member
Posts like a V-Tak
 
zeroxxorez's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Pittsburgh, Pa
Posts: 26
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
zeroxxorez is on a distinguished road
Default

Id start with new plugs and wires and then move on if that doesnt solve the problem. Also check the battery cables and under the boots for corrosion.
zeroxxorez is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2008, 11:58 PM   #3
Retired Senior Admin

Expert Gearhead
 
Danthurs's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Sheboygan Wisconsin
Posts: 29,661
Thanks: 0
Thanked 16 Times in 13 Posts
Danthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to all
Default

What year is her car. Does she have boost? Check the plugs and post pictures if you can. Check wires. A common problem is the plug wires for cylinders 4 and 6 can contact the O2 sensor wire. Also check the air filter.
Danthurs is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2008, 12:03 AM   #4
Senior Member
Posts like a Turbo
Thread Starter
 
theedgeofsanity's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: michigan
Posts: 359
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
theedgeofsanity is on a distinguished road
Default

its a 1995 bonneville ssei. 61,000 miles, everything under the hood with the exception of the air filter and battery is original
theedgeofsanity is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Rough Idle and bad acceleration emd186 1992-1999 1 07-28-2011 08:34 PM
Bad, bad, bad, bad vibrations.... SilverSleeper8704 2000-2005 11 07-30-2010 06:42 AM
BAD one liners. Bad, really really bad, but still funny. BonnieBrougham Lounge 3 12-16-2004 06:38 PM
One Bad Bad Ride lash92ssei Your Ride: GM Pictures & Videos 12 08-19-2003 05:05 PM
SuperCharger Pulley...bad for supercharger...bad for mileage Mr Bean 1992-1999 9 02-20-2003 12:34 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 07:04 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.