Accelerating Problems - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


1992-1999 Series I L27 (1992-1994 SE,SLE, SSE) & Series II L36 (1995-1999 SE, SSE, SLE) and common problems for the Series I and II L67 (all supercharged models 92-99) Including Olds 88's, Olds LSS's and Buick Lesabres Please use General Chat for non-mechanical issues, and Performance and Brainstorming for improvements.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 06-05-2003, 03:23 AM   #1
Senior Member
Posts like a Turbo
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2003
Location: Michigan
Posts: 243
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Champaign-Granny is on a distinguished road
Default Accelerating Problems

I have this really strange problem with my 92 bonnie. This only happens after like 5-7 minutes of driving. After I'm stopped, the check engine light will come on and under 25 mph it feels like I'm opperating on one cylinder (almost no acceleration). The rpm won't go up either. However once the car is over 25 or 30 mph my acceleration is back. This only happens some of the time.

Is this a problem with the fuel system or the transmition? What should I do?
Champaign-Granny is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2003, 03:35 AM   #2
Senior Member
Posts like a Supercharger
 
Join Date: May 2003
Location: Calgary, Canada
Posts: 175
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
bonnycrazy is on a distinguished road
Default

well from what i experienced, when it is ur fuel system , it will cut out at high demand of fuel , like WOT . In ur case , i'd have it scanned to see what kind of codes will pop up and go from there . after all , ur SES light wont come on for nothing i'm guessing it'* something electrical but u never know get it scanned and write back with the code
good luck
Al
bonnycrazy is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2003, 04:32 AM   #3
Junior Member
Posts like a Ricer Type-R
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
willwren is on a distinguished road
Default

Sounds like an ignition problem to me.......and the SES light concerns me. Can you pull codes?
willwren is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2003, 04:33 AM   #4
Junior Member
Posts like a Ricer Type-R
 
Join Date: Apr 2003
Location: Pittsburgh
Posts: 16
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Goldmilenko is on a distinguished road
Default

I got the same thing granny. On my 94', im gonna get it checked tomorow and ill let you know whats up, mabye its the same problem that way ill post whatever i need to fix and that. Because im really thinking it has to do with the fueling, eh well, we shall see =D
Goldmilenko is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2003, 12:42 PM   #5
Senior Member
Certified GM nut
 
Join Date: Apr 2003
Location: Davison,Michigan
Posts: 1,867
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
russianpolarbear is on a distinguished road
Default

My bros 89 sse had this prob and it was his EGR.... Just throwing what I know out there...
russianpolarbear is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
engine clunks when accelerating in reverse vital49 1992-1999 3 10-24-2003 02:16 PM
RPM flux when accelerating and ONLY with A/C is on ?!? CDecker 1992-1999 13 08-25-2003 10:39 AM
Fluctuations when turning and accelerating also when braking ad17 1992-1999 7 08-24-2003 03:44 AM
dies when accelerating leviach 1992-1999 2 06-26-2003 09:00 PM
Lunched on 2 - VW and HONDA (Hold on Not Done Accelerating) complinitor General GM Chat 5 05-19-2003 09:31 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 03:44 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.