93 SSEi no start-PCM? - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


1992-1999 Series I L27 (1992-1994 SE,SLE, SSE) & Series II L36 (1995-1999 SE, SSE, SLE) and common problems for the Series I and II L67 (all supercharged models 92-99) Including Olds 88's, Olds LSS's and Buick Lesabres Please use General Chat for non-mechanical issues, and Performance and Brainstorming for improvements.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 07-23-2006, 09:43 PM   #1
Junior Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2002
Location: Oshawa
Posts: 25
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
George85442 is on a distinguished road
Default 93 SSEi no start-PCM?

Hello, well i got problems again. NO START
I got fuel, 40 PSI at the rail, got spark, cranking, no injector pulse, but power at injectors is OK, fuses OK. I read people have had issues with PCM. Where is it? Is it a main computer? Also how to make certain that it'* faulty. Maybe something else? Thanks.
George85442 is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2006, 10:24 PM   #2
Senior Member
Certified Car Nut
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 12,432
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
J Wikoff is on a distinguished road
Default

The PCM is the main computer. You can get to it by removing the kick panel above the front passenger'* feet. I can't remember if the crank sensor has anything to do with injector pulse, but a dead one can prevent the car from starting. Although, I think it has more to do with spark than fuel.
J Wikoff is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2006, 10:43 PM   #3
Senior Member
True Car Nut
 
Join Date: Oct 2002
Location: Groton, CT _NEBF 05, 06, 07_
Posts: 2,703
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
markwb is on a distinguished road
Default Re: 93 SSEi no start-PCM?

Quote:
Originally Posted by George85442
no injector pulse, but power at injectors is OK, fuses OK.
PCM switches ground to operate the fuel injectors at the appropriate times.
markwb is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2006, 11:57 PM   #4
Junior Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2002
Location: Oshawa
Posts: 25
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
George85442 is on a distinguished road
Default

So, i'm getting spark but no injector pulse, is PCM dead or is it something different?
Car run crappy last couple of months , stalled once...how can i check crank sensor for fault?
George85442 is offline   Reply With Quote
Old 07-24-2006, 12:06 AM   #5
Senior Member
Certified Car Nut
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 12,432
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
J Wikoff is on a distinguished road
Default

Get the codes pulled. That might shed some light.
J Wikoff is offline   Reply With Quote
Old 07-24-2006, 01:58 AM   #6
Junior Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2002
Location: Oshawa
Posts: 25
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
George85442 is on a distinguished road
Default

Because battery died from constant cranking, i charged it. I tried to check for injector pulse again when it got dark, and battery died after 5 seconds of cranking. hmmmmm
I put in a good battery from my other car and it started right up. I hope that was the problem.
George85442 is offline   Reply With Quote
Old 07-24-2006, 06:51 AM   #7
Senior Member
True Car Nut
 
Join Date: Oct 2002
Location: Groton, CT _NEBF 05, 06, 07_
Posts: 2,703
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
markwb is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by George85442
I put in a good battery from my other car and it started right up. I hope that was the problem.
That'* it, congratz. I like it when it ends up being something simple.
markwb is offline   Reply With Quote
Old 07-24-2006, 08:40 AM   #8
Junior Member
Posts like a Ricer Type-R
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
willwren is on a distinguished road
Default

In the future, keep in mind you can check codes without a scantool. The procedure is in Techinfo. 93 was the last year you could do this.
willwren is offline   Reply With Quote
Old 07-24-2006, 10:06 AM   #9
Junior Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2002
Location: Oshawa
Posts: 25
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
George85442 is on a distinguished road
Default

Cool
George85442 is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2006, 08:47 PM   #10
Junior Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2002
Location: Oshawa
Posts: 25
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
George85442 is on a distinguished road
Default

Same thing happening again...Sometimes it starts, sometimes it doesn't. Only code is 21 (low TPS). When it doesn't start, there is no injector pulse. Is it PCM?
George85442 is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Knock sensor code and now no start, pcm fried ? NasTraDooMis Buick 23 06-26-2015 02:37 PM
PCM problem? Clicking relays/no start 95SE 1992-1999 7 07-21-2008 08:47 AM
ZZ Performance PCM vs INTENSE PCM Hans Performance, Brainstorming & Tuning 18 09-05-2007 09:44 PM
removing factory PCM and installing intense PCM question 350TPI 2000-2005 23 07-20-2007 02:07 PM
96 Regal PCM and 96 Bonne PCM interchangeable? 96GrandPrix 1992-1999 7 04-06-2006 07:22 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 07:22 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.