93 ssei cutout problems (detonation) - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


1992-1999 Series I L27 (1992-1994 SE,SLE, SSE) & Series II L36 (1995-1999 SE, SSE, SLE) and common problems for the Series I and II L67 (all supercharged models 92-99) Including Olds 88's, Olds LSS's and Buick Lesabres Please use General Chat for non-mechanical issues, and Performance and Brainstorming for improvements.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 05-06-2003, 02:39 PM   #1
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
importeater is on a distinguished road
Default 93 ssei cutout problems (detonation)

My car runs will barely take any boost once it has been running for about 30 minutes. It hesitates and cuts out very bad like I am running very very low octane fuel. Could the problem be bad gas. I filled up then went on about an hours drive, about 45 minutes into it it started doing this.I added octane booster and tapped off a 3/4 full tank with 93. It seemed to help, but still after driving 30 - 45 minutes it starts the same thing.

It is either something electrical or just flat out bad gas. I am trying to run it all out to see if that fixes it. Any ides???????
importeater is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2003, 03:16 PM   #2
Senior Member
True Car Nut
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 3,392
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
fuddyduddy121 is on a distinguished road
Default

Is the SES light coming on?
fuddyduddy121 is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2003, 03:22 PM   #3
Senior Member
True Car Nut
 
Join Date: Sep 2002
Location: Chicago, IL
Posts: 2,409
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
acg_ssei is on a distinguished road
Default Re: 93 ssei cutout problems (detonation)

Quote:
Originally Posted by importeater
I added octane booster and tapped off a 3/4 full tank with 93. It seemed to help, but still after driving 30 - 45 minutes it starts the same thing.

It is either something electrical or just flat out bad gas. I am trying to run it all out to see if that fixes it. Any ides???????
1) Stop dumping octane booster in; you won't help anything but may fry your plugs. I assume you have all 93-octane in there now, right?

2) How many miles on the car since you changed the fuel filter? Maybe it'* got some flow problems. I'm thinking more fuel-related than ignition-related problems here if you see some difference in performance when you change the fuel mixture like you did.

The fuel filter is under the car, inboard of the passenger'* side subframe behind the front wheel.
acg_ssei is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2003, 03:40 PM   #4
Senior Member
Posts like a Turbo
 
Join Date: May 2003
Location: Oklahoma
Posts: 359
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Kuhl is on a distinguished road
Default

Ya check your codes, some problems wont turn the SES light on, and if its not that then change your fuel filter
Kuhl is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2003, 03:41 PM   #5
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
importeater is on a distinguished road
Default

No lights at all coming on....... So I guess I will check the filter.
importeater is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2003, 06:42 PM   #6
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
importeater is on a distinguished road
Default

Replaced fuel filter, same thing. Is there something that may be getting too hot (like coill packs) that could cause this. I can let it run for 10 - 20 minutes in the driveway with hood up and all is fine. But if I keep the hood closed or drive it, once everything gets nice and hot it starts this. I haven't checked fuel pressure, but wouldn't think that would be it since it runs awsome from until fully hot (20 - 30 miutes runtime). If I shut off car, and restart it a few minutes later it runs great for a few minutes then starts acting up again.

Need advice?????
importeater is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Foglight Cutout 93 SSEi Knight-Design 1992-1999 2 10-11-2010 05:54 PM
Spark knock, preignition, detonation? Causes? crzydmnd72 1987-1991 9 03-21-2007 10:08 PM
Detonation vs. Pre Ignition 95naSTA Lounge 1 04-03-2006 05:06 PM
Detonation and misfire problem ?? kidturbo 2000-2005 23 01-16-2005 02:43 PM
Fuel cutout...............................? 92 Bonneville SSE 1992-1999 9 07-28-2004 05:56 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 04:32 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.