1999 SE Ran out of gas... - Page 2 - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


1992-1999 Series I L27 (1992-1994 SE,SLE, SSE) & Series II L36 (1995-1999 SE, SSE, SLE) and common problems for the Series I and II L67 (all supercharged models 92-99) Including Olds 88's, Olds LSS's and Buick Lesabres Please use General Chat for non-mechanical issues, and Performance and Brainstorming for improvements.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 08-15-2009, 11:49 PM   #11
Senior Member
Posts like a Turbo
 
Join Date: May 2009
Location: OHIO
Posts: 360
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
trixster68 is on a distinguished road
Default

It could be a bad fuel pump fuse or relay or a clogged fuel filter or one half and two other dozen items in there that could have went bad or that is just not working right. You need to check the fuel pressure for starters and go from there and check your fuel pump fuse and relay and see if they are ok. Check your battery cables and make sure they clean and not loose and have no corrosion on them. I wish you the best of luck.

Last edited by trixster68; 08-16-2009 at 12:05 AM. Reason: Added stuff
trixster68 is offline   Reply With Quote
Old 08-16-2009, 12:10 AM   #12
Junior Member
Posts like a Ricer Type-R
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 10
Thanked 1 Time in 1 Post
monkeyman is on a distinguished road
Default

I just replaced the fuel pump and filter, but if I disconnect the line at the filter without depressurizing the line, it just pours out a little gas out of the line. Shouldn't there be more pressure there?
monkeyman is offline   Reply With Quote
Old 08-17-2009, 08:43 PM   #13
Junior Member
Posts like a Ricer Type-R
 
Join Date: Aug 2009
Location: West Brookfield, MA
Posts: 18
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Tequila Man is on a distinguished road
Default

Get the code checked anyway if you can. It should be stored in memory and will more than likely point right to the problem.
Tequila Man is offline   Reply With Quote
Old 08-17-2009, 11:10 PM   #14
Member
Posts like a V-Tak
 
Join Date: Oct 2007
Location: Arlington, VA
Posts: 63
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Ironduke is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by monkeyman View Post
Well, I just replaced the plugs and it ran in idle for a while, I revved it a few times and it came back to idle again. Meanwhile, the check engine light went off. So.... I decided to try to take it for a ride. As soon as I got 100 feet out of the driveway and really tried to accelerate for the first time, it died on me. The problem remains. But no check engine light now?!?
Have your fuel pressure checked. Maybe your fuel pump was damaged.

edit: see that you replaced it.

Last edited by Ironduke; 08-17-2009 at 11:11 PM.
Ironduke is offline   Reply With Quote
Old 08-18-2009, 04:05 PM   #15
Junior Member
Posts like a Ricer Type-R
 
Join Date: Aug 2009
Location: Rochester ny
Posts: 21
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
zaynezx6r is on a distinguished road
Default

hey there.. you sould like you are having almost the same problem I am.. or similar! I have not figured mine out.. I DO not have a check engine light.
My car will start and run, then I shut off and restart 10 min later upt to 2 hrs and it immediatly stalls repeatatly! I can keep it running with the gas pedle..
I have replaced mass air flow sesor crank sensor, plugs wires harmonic balancer, and the problem still exists!
Let me know if you find anything out.. [email protected]
zaynezx6r is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2009, 11:15 PM   #16
Senior Member
Posts like a 4 Banger
 
Join Date: Feb 2007
Location: Columbus Ohio
Posts: 109
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
spit is on a distinguished road
Default

If all this started after running out of gas...maybe some debris from the bottom of the tank got sucked into the fuel lines..into injectors.. pressure regulator etc? Have you tried cleaning the fuel system/\?
Spit
spit is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2009, 10:06 AM   #17
Junior Member
Posts like a Ricer Type-R
 
Join Date: Aug 2009
Location: Rochester ny
Posts: 21
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
zaynezx6r is on a distinguished road
Default

thanks for the reply.. I actually did not run out of gas.. the car sat for about a year till I bought it 1 month ago and started driving it. the car runs and drives perfect except for when I restart it after its warmed up and been shut of for the 10min- 2 hr period.. after getting it going for about a mile. it runs and drives perfect again. It is sending no codes at all.. not even pending codes.
its a 96 se 3.8 series 2
I have invested

mass air flow sensor
crank position sensor
harmonic balances
plugs/wires
pcv
tranny service also.
zaynezx6r is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2009, 07:57 PM   #18
Junior Member
Posts like a Ricer Type-R
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 10
Thanked 1 Time in 1 Post
monkeyman is on a distinguished road
Default

How do I clean the fuel lines, injectors, and pressure regulator? Do I just use the gas additives or do I need to disassemble everything?
monkeyman is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Recently ran out of gas webfishn2 1992-1999 6 08-29-2010 10:09 PM
I ran out of beer. willwren Lounge 20 08-18-2005 05:33 PM
Ran out of gas today:( how was ur day Kennginn Lounge 12 04-05-2004 09:01 AM
Ran outta gas Red Baron 1992-1999 10 11-05-2003 03:08 AM
Ran Out of Gas russianpolarbear General GM Chat 12 10-01-2003 04:58 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 12:38 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.