Ride control compressor bad? - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


1987-1991 Parley with regards to your 1987 to 1991 Bonneville, Olds 88 or Buick Le Sabre Please use General Chat for non-mechanical issues, and Performance and Brainstorming for improvements.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 07-23-2004, 11:14 AM   #1
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
88SSE is on a distinguished road
Default Ride control compressor bad?

Hi Gang,

New to the group but been lurking for a while, checking all the info. I have a 1988 SSE that I have owned since new in late 87. Ití* been a great car except for a few quirks. My ride control compressor stopped working the other day. When I pressed the button for the inflator in the trunk, I would hear the relay click (near back seat in trunk) but the compressor wouldnít kick on. I went to a salvage yard and all they had was one from a Cadillac, but the pump was the same. It didnít work and I can take it back for a refund. I was wondering if there was anything else that would cause the pump to not work. Fuse is fine and relay in trunk is fine.

Thanks!
88SSE is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2004, 11:46 AM   #2
Senior Member
True Car Nut
 
Join Date: Feb 2004
Location: Western MA
Posts: 2,708
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
randman1 is on a distinguished road
Default

You can check for power and ground right at the connector. Check both sides of the connector so you can rule out a bad connector.

opensourceguy has a detailed wiring diagram that might have the correct wire colors. When he and I were working together to resolve other electricial problems, I noticed the wire colors on my 90 were different from his 89.

You might want to send him a PM. He'* a very helpfull member.
randman1 is offline   Reply With Quote
Old 07-24-2004, 01:09 AM   #3
Senior Member
True Car Nut
 
Join Date: Apr 2004
Location: Three Oaks, Michigan
Posts: 4,879
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
opensourceguy is on a distinguished road
Default

yeah dude, I am a very helpful member . except when in florida, I can't exactly get my shop manual.. when its 1,000 miles away. but lucky for you, I am home tonight, and only need a few hours of sleep, so i'm here till 3am EST. PM me tonight and I can help you out, otherwise I won't be able to help you. And the clock starts... NOW!!!


-justin
opensourceguy is offline   Reply With Quote
Old 07-25-2004, 09:55 PM   #4
Senior Member
Certified GM nut
 
Join Date: Feb 2004
Location: CT
Posts: 2,099
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
SSEBONNE4EVA is on a distinguished road
Default pump

Could be a relay gone bad if you check for 12v at the connector and there is no voltage.
SSEBONNE4EVA is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Bad, bad, bad, bad vibrations.... SilverSleeper8704 2000-2005 11 07-30-2010 06:42 AM
Bad compressor? (UPDATE Need AC compressor torque spec) mrbell83 1992-1999 22 10-03-2006 09:25 PM
Automatic Ride control? CCP/CCR? Perf. + Touring Ride on Smoof 1992-1999 6 03-01-2006 07:22 PM
BAD one liners. Bad, really really bad, but still funny. BonnieBrougham Lounge 3 12-16-2004 06:38 PM
One Bad Bad Ride lash92ssei Your Ride: GM Pictures & Videos 12 08-19-2003 05:05 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 11:46 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.