Problem with a coil pack swap - Page 4 - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


1987-1991 Parley with regards to your 1987 to 1991 Bonneville, Olds 88 or Buick Le Sabre Please use General Chat for non-mechanical issues, and Performance and Brainstorming for improvements.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 10-28-2006, 04:41 PM   #31
Senior Member
Certified GM nut
 
Join Date: Oct 2005
Location: Western New York
Posts: 1,942
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Technical Ted is on a distinguished road
Default

I understand that you're just checking for a signal but which wires are for the 3x signal. Doesn't the crank sensor have 4 terminals?
Technical Ted is offline   Reply With Quote
Old 10-28-2006, 08:11 PM   #32
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2006
Location: Ft. Worth Texas
Posts: 33
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
MadCowboyDisease is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by Technical Ted
I understand that you're just checking for a signal but which wires are for the 3x signal. Doesn't the crank sensor have 4 terminals?
I looked at the plug that goes into the sensor and the one that goes to the harness and looked for a common wire. I found a white/red stripe wire on both and checked for continuity and they were in fact the same wire.. I then plugged the wire into the sensor and checked the voltage..and it oscilated between1.5 and 4.5 mv, so something is coming out of the sensor so I know it isnt broken. It is a brand new sensor, so its highly likely that the sensor is working properly.
Also, the manual says that is being used as the camshaft and crankshaft position sensors. It has two slots reading two different rings on the harmonic balancer so it cannot be too far away to not get a reading. It would hit the other ring and break, just like it would if it was too close..

Im sure there is a possibility of the sensor being defective and not putting out enough voltage but since its brand new and the ICM that I bought from BillBoost was used, the probabilty of which of the two is not working would have to be the ICM.
MadCowboyDisease is offline   Reply With Quote
Old 10-28-2006, 08:19 PM   #33
Junior Member
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
wjcollier07 is on a distinguished road
Default

hah.

Ok, this is very simple. I had absolutely no problem with mine. Heres a pic of mine setup.




Count cylinders standing in front of the engine. (Front of car.)

2-4-6
1-3-5

Plug them in accordingly.

You should have no problem from then on.
wjcollier07 is offline   Reply With Quote
Old 10-28-2006, 08:25 PM   #34
Junior Member
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
wjcollier07 is on a distinguished road
Default

Ok...oops.. Kinda figured out what you're saying now.

Just reverse those two wires on the top coil and test.

Otherwise sounds like a bad ignition coil set...or just one bad one.
wjcollier07 is offline   Reply With Quote
Old 10-29-2006, 01:04 AM   #35
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2006
Location: Ft. Worth Texas
Posts: 33
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
MadCowboyDisease is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by wjcollier07
Ok...oops.. Kinda figured out what you're saying now.

Just reverse those two wires on the top coil and test.

Otherwise sounds like a bad ignition coil set...or just one bad one.
I have another problem besides the initial question I posted this thread about, wj. The ICM is bad. I pretty much know how the wires go, I was just making sure it wasnt the cause of why I wasnt getting any fire.
MadCowboyDisease is offline   Reply With Quote
Old 10-30-2006, 10:39 AM   #36
DINOSAURUS BOOSTUS

Expert Gearhead
 
BillBoost37's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Enfield, CT
Posts: 41,391
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
BillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of light
Default

Of course I'll take care of it. Soon as I get back, I'll check and get another ICM in the mail as soon as possible.
BillBoost37 is offline   Reply With Quote
Old 10-30-2006, 11:19 AM   #37
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2006
Location: Ft. Worth Texas
Posts: 33
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
MadCowboyDisease is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by BillBoost37
Of course I'll take care of it. Soon as I get back, I'll check and get another ICM in the mail as soon as possible.
I had no doubts, sir. You are a man of your word.
MadCowboyDisease is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Another problem - Updated: Coil Pack calaeb0896 1992-1999 26 11-24-2007 12:42 AM
coil pack swap demonic Performance, Brainstorming & Tuning 3 09-25-2005 07:36 PM
coil pack problem from cleaning the car jachin 1992-1999 29 01-09-2004 02:45 PM
'92 SE Module/Coil Pack Failure SweetBonBon 1992-1999 9 10-21-2002 01:33 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 11:55 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.