Large golden car, large golden problems - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


1987-1991 Parley with regards to your 1987 to 1991 Bonneville, Olds 88 or Buick Le Sabre Please use General Chat for non-mechanical issues, and Performance and Brainstorming for improvements.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 01-06-2004, 07:09 PM   #1
Senior Member
Posts like a 4 Banger
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2003
Location: Ontario, Canada
Posts: 130
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
largegoldencar is on a distinguished road
Default Large golden car, large golden problems

Hey all been a while, Cause the beast has been doing fine.

A few strange problems,
I know my rad needs to be replaced thats an easy one to spot.
But here are my next ones
My wipers when I turn them to off they wipe 15 times extra until they shut off or they just keep going sometimes takes them 5 min. to shut off sometimes (any ideas?)

Another problem is an electrical one (as cdn tire told me) suppositly one of my fuel injectors arent firing (fuel injector 3) the car will run smooth sometimes but soemtimes Ill loose so much power and the car will shake like a mad man.. or will idle rough but sometimes it will kick in normally agian, so thats that problem, does/has it happend to you?

now I got another problem, starting... getting hard to start that beast up, I put new plugs and wires ... but nothing.

any ideas!?
largegoldencar is offline   Reply With Quote
Old 01-06-2004, 09:30 PM   #2
Senior Member
True Car Nut
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 3,392
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
fuddyduddy121 is on a distinguished road
Default

With the wipers - there should be an "off" signal getting over to the wiper motor. What you need to do is check for the "off" signal (it will be 12V+) at the wiper motor when it happens. On your car I'm pretty sure it'* the green wire.
fuddyduddy121 is offline   Reply With Quote
Old 01-06-2004, 09:54 PM   #3
Junior Member
Posts like a Ricer Type-R
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
willwren is on a distinguished road
Default

The injector problem could be the PCM Quad Driver, a wire, or an injector. Get a stethescope. Can you hear #3 ticking? Now swap #3 and #5. Did the non-ticking fuel injector move, or stay in the same spot?

The injector could be your hard starting problem, or a FPR or pump. Change the fuel filter first.
willwren is offline   Reply With Quote
Old 01-06-2004, 11:54 PM   #4
Senior Member
True Car Nut
 
Join Date: May 2002
Posts: 2,936
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
sse1990 is on a distinguished road
Default

I would have to agree with what Will was saying. If you do have a bad injector it can give you problems on startup.


Hey another one from Ontario, cool. Where about in Ont do you live?
sse1990 is offline   Reply With Quote
Old 01-13-2004, 07:39 PM   #5
Senior Member
Posts like a 4 Banger
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2003
Location: Ontario, Canada
Posts: 130
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
largegoldencar is on a distinguished road
Default

hey im from Hamilton, Ontario area..

with the temperature being at -30deg. C with the windchill, my car didnt start I had to keep trying but finally last time I gaver and it started. wondering how do I get to the wipers control wires?

also forgot to mention that my car dosent even heat up properly, it heats up to about 60 deg. C thats it. Whats the problem there, everyone says my thermastat but thats not the case since its working!?!
largegoldencar is offline   Reply With Quote
Old 01-13-2004, 08:14 PM   #6
Senior Member
True Car Nut
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 3,392
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
fuddyduddy121 is on a distinguished road
Default

There should be a wiring harness attached to the wiper motor that you can unplug.
fuddyduddy121 is offline   Reply With Quote
Old 01-13-2004, 09:29 PM   #7
Senior Member
Posts like a Camaro
 
padgett's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Orlando, Florida
Posts: 872
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
padgett is on a distinguished road
Default

You must have missed the TSB about the second thermostat gasket that goes on top of the thermostat (you also need the O-ring). Was specific for cars that do not reach the proper coolant temp.

Now if it gets past 140F and you have no heat then you have another problem.
padgett is offline   Reply With Quote
Old 01-13-2004, 11:20 PM   #8
Senior Member
True Car Nut
 
Join Date: May 2002
Posts: 2,936
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
sse1990 is on a distinguished road
Default

Well how do you know it is working corectly. I had one go on me but got stuck closed. Then a couple weeks or months later ( short period of time) it went again.

I had the stat on my truck go and it stayed stuck open so my engine would never heat up enough and got very little heat. So if your temp gauge is not going up much then it could very well be the stat.
sse1990 is offline   Reply With Quote
Old 01-13-2004, 11:56 PM   #9
Senior Member
True Car Nut
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 3,392
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
fuddyduddy121 is on a distinguished road
Default

If you suspect the thermostat or the gaskets, open it up and replace all of them.
fuddyduddy121 is offline   Reply With Quote
Old 01-14-2004, 02:01 AM   #10
Senior Member
Posts like a 4 Banger
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2003
Location: Ontario, Canada
Posts: 130
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
largegoldencar is on a distinguished road
Default

I will when I change my rad
largegoldencar is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
My ride- The Golden Wok tallbump Your Ride: GM Pictures & Videos 4 03-13-2009 01:20 PM
Large California Fires Picture (1200x1400, be warned, large) Bonneville92V688 Lounge 2 10-24-2007 12:56 AM
The Golden Rule SSE14U24ME Lounge 1 08-16-2007 05:06 PM
Mysterious Golden car Poke Lounge 5 10-13-2005 03:53 PM
Golden brown plugs? J Wikoff 1992-1999 1 09-25-2005 02:33 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 01:23 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.