batterys good but no power - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


Everything Electrical & Electronic Have an electrical problem? Lighting, Alternators, gauges, DIC, HUD, etc? Post it here. Please post Audio problems in the Audio forum, and Engine control problems in the appropriate Mechanical forum for your year.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 12-24-2006, 10:53 AM   #1
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2006
Location: Alberta,VA
Posts: 31
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
alienfreke is on a distinguished road
Default batterys good but no power

checked every fuse..charged the battery just to make sure but im still not getting any power. the car is completely dead.anyone have any ideas on what it might be? any help is greatly appriciated. thanks.
alienfreke is offline   Reply With Quote
Old 12-24-2006, 11:01 AM   #2
Junior Member
Posts like a Ricer Type-R
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
willwren is on a distinguished road
Default

Remove your battery cables from the battery. After they're disconnected, pull the protective rubber boots off of them. Find any corrosion? If so (and it'* very likely), clean that up with a wire brush and some baking soda/water solution. Clean the boots the same way. Put it back together and clean the opposite ends (particularly the ground locations and the hot feed to the starter) of each cable.

Should fix you right up.
willwren is offline   Reply With Quote
Old 12-24-2006, 11:07 AM   #3
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2006
Location: Alberta,VA
Posts: 31
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
alienfreke is on a distinguished road
Default

check the wire going into the starter as well?
alienfreke is offline   Reply With Quote
Old 12-24-2006, 11:10 AM   #4
Junior Member
Posts like a Ricer Type-R
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
willwren is on a distinguished road
Default

Each end of EVERY battery cable. Disconnect, pull off boots, clean, and reassemble with dielectric grease. Including the ground location on the passenger side of the front cylinder head under the ICM/Coil assembly.
willwren is offline   Reply With Quote
Old 12-24-2006, 11:12 AM   #5
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2006
Location: Alberta,VA
Posts: 31
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
alienfreke is on a distinguished road
Default

10-4....i'll let ya know whats up after all that. thanks man
alienfreke is offline   Reply With Quote
Old 12-24-2006, 11:14 AM   #6
Junior Member
Posts like a Ricer Type-R
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
willwren is on a distinguished road
Default

You'll probably read this after you do the work, but we now see about 5-10 of these types of problems per month. Nearly all of them respond to this treatment.

One of my Bvilles just went through this. The other one hasn't yet, thank God. But it'* not really that big of a job. Should take you an hour or two paying attention to details, and taking your time.

I call that a nine-beer job. Just an hour or two.
willwren is offline   Reply With Quote
Old 12-24-2006, 02:32 PM   #7
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2006
Location: Alberta,VA
Posts: 31
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
alienfreke is on a distinguished road
Default

got it done. dunno whether it was corrosion or a wire on the starter sylinoid was loose , but shes runnin now. thanks for the help man. appriciate it
alienfreke is offline   Reply With Quote
Old 12-26-2006, 08:26 AM   #8
DINOSAURUS BOOSTUS

Expert Gearhead
 
BillBoost37's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Enfield, CT
Posts: 41,391
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
BillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of light
Default

Another happy member!
BillBoost37 is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
But, but, my engine wont turn over. Danthurs General GM Chat 4 02-10-2011 04:15 PM
cranks but no start...intermittant. Fuel pump? But it works olds9298 1992-1999 4 10-07-2007 10:27 PM
no power to fuel pump, power windows & power seat options13 Everything Electrical & Electronic 11 08-13-2006 02:42 PM
But But But John Deere Boy Lounge 8 07-09-2005 12:05 PM
not good. NOT GOOD. (hit and run, not bad-BAD, but not good) repinS General GM Chat 13 11-26-2004 11:35 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 06:32 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.