Trans problem - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat
GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat

Go Back   GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat > GM Technical Discussion and Questions > GMC/Chevrolet Truck/SUV
Search

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
Old 10-19-2016, 05:28 AM   #1
Junior Member
 
Join Date: Oct 2016
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Robbins14 is on a distinguished road
Default Trans problem

Hey guys I have a 07 silverado 1500. It has the 4l60e and it began to shift hard about 5 minutes after running. If I shut it down and then restart it goes away for a few minutes again. It feels to shift rough 1-3 and 4th is smooth, or at least not noticed. It'* has code p0700 and p2763. I'm not sure where to start so any help would be great. Thanks!
Robbins14 is offline   Reply With Quote
Old 10-19-2016, 01:44 PM   #2
Senior Member


Certified GM nut
 
Tech II's Avatar
 
Join Date: Feb 2014
Location: Worcester, Ma.
Posts: 1,659
Thanked 670 Times in 510 Posts
Tech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond repute
Default

What happens is, when the code sets, the PCM commands full line pressure......this causes harsh upshifts......

There is not much you can do, unless you know transmissions......could have a valve body problem, TCC solenoid problem, pressure control solenoid problem, etc.

Basically, you have to drive the vehicle with a scan tool attached and watch data from the transmission, especially from the input and output rpm sensors, and also the rpm slip when the TCC engages....this will help in determining what is at fault......

But if you know nothing about transmissions, I would leave it to the pros...

Also, has regular transmission maintenance been performed? Check the color/smell/level of the fluid?
Tech II is offline   Reply With Quote
Old 10-19-2016, 04:44 PM   #3
Junior Member
 
Join Date: Oct 2016
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Robbins14 is on a distinguished road
Default

This was not an intermittent issue either. I was scouting for hunting so very low speed. And it began this. Out of thevery blue never had issue before. The TC is not engaging either now. It never had an issue before when engaging it was very flawless. The fluid is in crosshatch and very good and clean. No foul smell at all.
Robbins14 is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Cluster problem, A bad Trans. Speed Sensor or an Electrical Problem DeathDealer Oldsmobile 8 12-31-2012 10:32 PM
92-95 ssei trans swap with sse trans 92L67Bonnie 1992-1999 1 09-29-2009 07:49 AM
97 SSE with GP engine and trans - trans ID'd, new questions Slow Learner 1992-1999 10 04-08-2008 11:18 AM
replaced trans line now trans acts up ? LuvmySse 1992-1999 1 12-07-2007 10:07 AM
Revisting My Trans Issue's (Trans shop 2/19/07) Lowrider0308 1992-1999 30 02-19-2007 03:52 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -4. The time now is 01:56 AM.