weird issue with theftlock in 02 SSEi - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat
GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat

Go Back   GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat > Pontiac Bonneville > Everything Electrical & Electronic

Everything Electrical & Electronic Have an electrical problem? Lighting, Alternators, gauges, DIC, HUD, etc? Post it here. Please post Audio problems in the Audio forum, and Engine control problems in the appropriate Mechanical forum for your year.

LinkBack Thread Tools Search this Thread
Old 01-16-2007, 04:21 PM   #1
Senior Member
Posts like a Camaro
Join Date: Jan 2004
Location: Aurora, Illinois
Posts: 922
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
1994se is on a distinguished road
Default weird issue with theftlock in 02 SSEi

Yesterday i had something weird happen with my car. I came home from work and parked in the garage, my radio worked completely fine as usual. I did absolutely nothing to the car over my lunch break, 2 hours later i get back in and start the car. My radio flashes a message, "LOCKED" and remains inoperable for the 10 minute drive back to work. I come back out about 6 hours later and start the car, the radio flashes a message that i think said "CALIBRATING" but i can't remember if that'* the exact word. The radio has worked fine since. I have started the car about 3 times since then and have yet to have this re-occur. Another strange thing is with my Aeroforce gauge, i usually leave it set to "manifold PSI" and "knock retard". the gauge usually stays set to these readings when i turn off then restart the car. When i started the car after work the readings on the gauges both went to Intake temperature. It'* really odd because the radio or the gauge haven't done this since. Has anyone ever had any issues like this with the 00-05'*? does the diagnostic port and radio share a ground or something?
FWI - PEMs - DP - HF Cat - 3.4/3.5 MPS - 180* - PCM - 104'* - Shift Kit - UD WP - Solid Mount - DR'*
14.222 @ 95.27 - 2.112 60'
1994se is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2007, 05:32 PM   #2
Senior Member
True Car Nut
Join Date: Oct 2002
Location: Groton, CT _NEBF 05, 06, 07_
Posts: 2,703
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
markwb is on a distinguished road

The radio interfaces with DLC. (Data Link Communications) The radio is basically encoded with the VIN. If there is an error, DTC B1001 will be set. Normally you would need a tech II to clear the DTC. When the DTC sets, the radio also may display CALIBRATE, which requires recal. then an off/on cycle. This is an inexplicable glitch so to speak. Some how your radio locked then re-set itself. As for the Aeroforce, I don't have any ideas yet.
markwb is offline   Reply With Quote

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
weird weird and really weird 3064datazz 1992-1999 42 07-19-2007 01:03 PM
Theftlock on or off? Bolt up radio? Allmachtige Audio (and aftermarket electronics) 11 07-24-2003 08:34 PM
TheftLock procedure shortstuf212559 Audio (and aftermarket electronics) 5 06-21-2003 10:46 PM
THEFTLOCK bobmarley420 General GM Chat 3 05-05-2003 12:29 PM
Good ol' theftlock stereo bonnie94ssei 1992-1999 2 10-31-2002 01:41 AM

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

All times are GMT -4. The time now is 10:32 AM.