2001 SSEi with slight surge under light load - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat
GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat

Go Back   GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat > Pontiac Bonneville > 2000-2005

2000-2005 Discuss your 2000-2005 Bonneville SE, SLE, and SSEi Please use General Chat for non-mechanical issues, and Performance and Brainstorming for improvements.

LinkBack Thread Tools Search this Thread
Old 12-21-2007, 04:53 PM   #1
Junior Member
Posts like a Ricer Type-R
Join Date: Apr 2003
Location: Clemmons, NC
Posts: 21
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
68400fbird is on a distinguished road
Default 2001 SSEi with slight surge under light load

Yeah I know I have read a bunch on these forums about this problem. Many of them point to the pressure control solenoid as a likely possibility. I went to Advance Auto today and got it scanned and nothing showed up on the scanner as a problem.

Will a faulty pressure control solenoid always cause a code if this is the problem?

The 'surging' isn't a terrible surge, it is just noticable and almost acts like the engine is missing at times.

The car only had 70,000 miles on it and I just got the car 3 days ago.
Already the rear window regulator has gone out but that isn't a big deal.

I am just concerned about this since on this forum I have read some bad stories about this destroying a transmission so I wanted to see what the symptoms are and if they have to set off a code for this solenoid to be bad.

Never had any trouble like this from my 96, this is making me start to regret buying a newer one.

Thanks for the advice...
68400fbird is offline   Reply With Quote

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Surging in OD under light load Danthurs 1992-1999 0 10-26-2009 09:09 PM
I hear a slight popping when engine is under high load lammers 1992-1999 18 11-03-2007 05:31 PM
Light accelleration seems 'jolty' under load putertopia 1992-1999 6 10-15-2007 10:01 AM
slight surge/chugging problem acw592 2000-2005 6 01-04-2007 11:47 PM
92 ssei missing studder under load!!!!!HELP!!!!!!!!!! bonnieville42 1992-1999 4 04-14-2006 07:30 PM

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

All times are GMT -4. The time now is 07:22 PM.