WHAT's ThIs Sensor? - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat
GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat

Go Back   GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat > Pontiac Bonneville > 1987-1991

1987-1991 Parley with regards to your 1987 to 1991 Bonneville, Olds 88 or Buick Le Sabre Please use General Chat for non-mechanical issues, and Performance and Brainstorming for improvements.

LinkBack Thread Tools Search this Thread
Old 04-23-2007, 12:39 PM   #1
Junior Member
Posts like a Ricer Type-R
Join Date: Mar 2007
Posts: 17
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
fierojamey is on a distinguished road
Default WHAT'* ThIs Sensor?

Hi. Thanx for the help with the ball joint. My lazy self endedn up bringing it to a garage and giving a guy 210 bucks to change the ball joint and tie rod, but oh well. The MAF problem that i had posted before....still going.no stalling anymore ..But i found a sensor, its under the air filter box. Previously i had cleaned a sqaure block kinda sensor on the air intake. Now i found a new one, its a small round sensor. I cleaned it with elec. cleaner. My car stalling problem is...it doesnt stall now but...it idles at about 200-500 RPM, but after a minute it might speed up a bit to 700 rpm or so, and runs rich. What IS that sensor i cleaned? And also....something else about the engine running prob. the guages (speedo) will not work when the check engine light comes on. Im thinking the speedo might mean its the ECU as well as sensors? I dont know, my last car i worked on was a fiero GT (easier, not as many sensorsl lol). Thanx for the help.
Jay-Ontario Canada
1985 Fiero GT(3.4 L/6-Speed swap)
1988 Merc. Cougatr XR7 5.0 (NOS, 10 " DRAG REAR END)
1989 Buick Lesabre Custom (new flowmaster, ac delco wires, iridium plugs)
fierojamey is offline   Reply With Quote
Old 04-23-2007, 01:01 PM   #2
Senior Member
True Car Nut
Join Date: Dec 2002
Location: Sauk Centre, MN
Posts: 5,459
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
OLBlueEyesBonne is on a distinguished road

Sounds like the IAT (Intake Air Temperature) sensor.
Can you see a hole in the air box for it? It should be snapped in there.
As for the idle, have you checked for vacuum leaks.... your car is at an age where the vacuum lines and fittings can be cracked from being brittle and getting bumped/pinched.
Also, while you are spraying those down with throttle body cleaner to check for the leaks, spray around the Throttle body gasket -that could be a cause for the idle issues.
OLBlueEyesBonne is offline   Reply With Quote

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
A Bad TPS sensor or something else (Throttle position sensor) DeathDealer General GM Chat 15 06-21-2012 04:23 AM
Relation of cam sensor to crank sensor. 57lxi 1992-1999 4 07-29-2010 01:27 PM
p0134 insufficent activity bank 1 sensor 1 oxygen sensor Boostinta 1992-1999 8 06-04-2009 12:41 PM
HELP! cam sensor error... and its NOT the cam sensor Sprig Everything Electrical & Electronic 3 06-17-2006 10:13 AM
IAT sensor integrated in Mass Air Flow Sensor? cballweg Bonneville GXP/ Northstar Powered Cars 6 05-04-2006 02:37 AM

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

All times are GMT -4. The time now is 05:44 PM.